26. jul 2018.26. jul 2018.
Štale pune “stranaca”
CENTAR REGIONALNOG KONjARSTVA

Štale pune “stranaca”

Šabac poslednjih godina važi za regionalni centar konjičkog sporta. Štale na Hipodromu su pune konja, ali ne samo iz Šapca. Tu su grla iz drugih gradova u Srbiji, zemalja u regionu, pa i šire. Pored konja iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske koji su ovde, Šabačkom hipodromu su poverenje poklonili i vlasnici iz Italije, Švajcarske, Nemačke.
Linda Milovan i njen suprug Vilijam žive u Milanu. Svojih pet konja, nabavljenih u Engleskoj, drže u Šapcu.
-Jako volimo konje i životinje generalno. Šabac smo izabrali zbog prijateljstva, gostoprimstva, lepe prirode na hipodromu i zbog tradicije u konjičkom sportu. Ove plemenite životinje smo nabavili skoro i upravo ovde u Šapcu se i rodila ideja za to. Iako sam oduvek volela trke to je bio jedan san u čiju realizaciju i nisam mnogo verovala. Lepo je kada konj pobeđuje, ali to nam nije najvažnije. Naša kobila Atina zauzela je drugo mesto u trci i zadovoljni smo, kaže Lidvina.
Rođena u Frankfurtu, poreklom sa ovih prostora, Lidvina se posle udaje posvetila porodici. Nekada i sama preduzetnik, poslove je sada prepustila suprugu kom pruža podršku i brine o porodic, dok zajedno sa osamnaestogodišnjim sinom gaje ljubav prema konjima. Sada će mnogo češće biti gosti Šapca.
-Ono što vlasnicima preporučuje Šabački hipodrom je to što su sigurni da će konji ovde imati najbolju negu i trening. Kod nas su provereni treneri. Prve trke u Šapcu upriličio je gospodar Jevrem Obrenović 1820. godine, što se smatra i ustanovljenjem konjičkog sporta u Srbiji. Tradicija duga dva veka nas obavezuje, kako prema precima, tako i prema potomcima. Nije nam cilj samo da organizujemo trke, nego i da one budu na vrhunskom nivou, ističe Aleksandar Dragojević, direktor Šabačkog hipodroma.


Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa