7. april 2011.7. apr 2011.
PROLEĆNA SETVA SE ZAHUKTALA

SKUPO

U punom jeku su predsetvene pripreme, a i sama prolećna setva lagano se zahuktava, nabavkom neophodnogrepromaterijala, đubriva i semena. Cena đubriva porasla je ove godine u odnosu na prošlu za 40 %, a tržište je dobro snabdeveno i đubrivom i semenskim kukuruzom. Svi hibridi kojih ima na tržištu odličnog su kvaliteta, kažu stručnjaci, ali da bi se postigli dobri prinosi neophodna je primena punih agrotehničkih mera
Po rečima diplomiranog inženjera ““ višeg stručnog saradnika za ratarstvo Svetlane Zlatarić na području pet opština / Šabac, Koceljeva, Bogatić, Vladimirci i Obrenovac /, koje prati ,,Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Šabac, planirana je setva kukuruza kao najzastupljenije kulture na oko 70.000 hektara.
- Pošto se nalazimo na početku setvene sezone, jako je bitno da naši poljoprivredni proizvođači obave što bolju predsetvenu pripremu, radi uspešnije setve. Obavljanje pravilne i pravovremene predsetvene pripreme ima za cilj da obezbedi idealne uslove za klijanje i nicanje semena, a sve u cilju postizanja što većih prinosa po hektaru. Predsetvena priprema omogućava očuvanje vlage, da površinski sloj zemljišta dovede u takvo stanje da se semenu omogući neposredni kontakt sa zemljištem, poboljša vodno ““ vazdušni i toplotni režim zemljišta.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa