2. avgust 2018.2. avg 2018.
SREĐIVANjE PRAŠUME
MZ “ŠTITAR”: KRČENjE OBALA

SREĐIVANjE PRAŠUME

Mesna zajednica je podsetila stanovništvo na Gradsku odluku da obale moraju da se čiste. Ukoliko meštani ne postupe po upozorenju, Komunalna policija biće prinuđena da izda prekršajne naloge fizičkim licima, kaznu u visini od 5.000 dinara
Mnogi od meštana Štitara nisu u mogućnosti sami da pokrče svoje obale, te su im u tome, pomogli predstavnici Saveta Mesne zajednice “Štitar”. Pripadnici odeljenja Komunalne policije su u saradnji sa Mesnom zajednicom u “Štitar”, obišli oko 80 domaćinstava na teritoriji atara sela Štitar. Izdali su upozorenja i dali rok meštanima Štitara da urede i iskrče svoje obale.
-Nadam se da će prvog avgusta prilikom kontrole, svi meštani delovati po našim upozorenjima i da neće biti prostora da se neko sankcioniše. Ukoliko meštani ne postupe po upozorenju Komunalna policija biće prinuđena da izda prekršajne naloge fizičkim licima, u visini kazne od 5.000 dinara. Nakon toga, predmeti će biti prosleđeni saobraćajnoj inspekciji – istakao je Aleksandar Mićić, šef područne organizacione jedinice, odeljenja Komunalne policije.
Dugo godina ovde nije bilo nikakvih radova. Čišćenje je poslednji put usledilo 1979. godine. Tada je postojao zakon koji je nalagao da svako mora da čisti svoju obalu, međutim, on nije sprovođen.
- “Štitarsku prašumu” neko napokon mora da sredi. Došli smo u situaciju da ne možemo ni da šljunčimo atarske puteve, ni da prođemo kroz njih. Mesna zajednica je podsetila stanovništvo na Gradsku odluku da obale moraju da se čiste. Mz „Štitar“ bila je posrednik u obaranju cene radova, te se ustanovila cena dužnog metra, dva metra širine od 40 dinara. Ko neće da krči sam može da plati mašinu – istakao je Dušan Tufegdžić, predsednik Mesne zajednice “Štitar” i dodao da je Komunalna policija podsećajući građane na njihovu dužnost i obavezu dosta pomogla jer su pronašli 67 ljudi kojima je prioritet da očiste svoju obalu.
Prvi deo akcije, kako bi došlo do ravnanja i šljunčenja, će se prema proceni Dušana Tufegdžića ubrzo završiti. Ove godine, meštanima je na raspolaganju oko 800.000 dinara za tu namenu. Sledeće godine je u planu čišćenje celokupnih obala.

K.J.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa