2. avgust 2018.2. avg 2018.
PETAK - ŠTA BUDE BIĆE
FUDBAL Mačva gostuje u subotu čukaričkom

PETAK - ŠTA BUDE BIĆE

Čukarički godinama nosi nezvaničnu titulu najorganizovanijeg kluba u Srbiji i svake sezone ima evropske ambicije i zato nosi ulogu favorota, a Mačvi ostaje da iskoristi taj teret na leđima domaćih
Nedavni odlazak naj-iskusnijeg i jednog od najboljih igrača ekipe iz beogradskog predgrađa Nikole Drinčića, okarakterisan je u beogradskim medijima kao dokaz loše atmosfere u redovima Čukaričkog i neslaganja igrača sa novim trenerom Simom Krunićem. Ipak, u jeku tih napada i navodne “nestabilnosti”, popularni “brđani” su potpuno nadigrali Rad u malom gradskom derbiju i odneli kući tri bitna boda. Trijumf na Banjici zamas-kirao je neočekivan kiks na startu sezone i remi protiv Zemuna 1:1, vrativši stabilnost (ukoliko je njena negacija zaista i postojala). U ovom trenutku govoriti o Čukaričkom znači govoriti o drugom timu na tabeli.
Uspon Čukaričana traje već dugo, smatraju se prvim privatnim klubom u Srbiji, a iako ni-su kadri da se ozbiljnije umešaju u borbu za najviši plasman, neprikosnoveni su po pitanju uslova za rad, poštovanja ugovora i organizovanosti. Mnogi fudbaleri koji su nastupali za “crno-bele” umeli su da kažu kako je, po tim pitanjima, tim daleko iznad standarda u Srbiji. Za sada u vi-trinama imaju Kup Srbije, a svake godine teže plasmanu u neko od evropskih takmičenja. Nije izuzetak ni ova sezona. Nenada Lalatovića je na klupi zamenio Simo Krunić, trener koji je za Čukarički nastupao i kao igrač, a već je jednom sedeo i na klupi. Odlazak Drinčića poremetio je čvrstinu veznog reda, izgubili su Beograđani iskustvo nekadašnjeg reprezentativca, no još uvek velika snaga leži u napadu, Ognjenu Mudrinskom i posebno raspoloženom Samjuelu Ovsuu, fudbaleru iz Gane koji je u Beograd došao iz Turske. Uz njih su već poznati: Docić, Puškarić, Bogosavac...
Kao i u Kuli protiv Spartaka, šabačka Mačva nema šta da izgubi jer sav teret favorita je na leđima domaćih. Posle odlaska standardnih: Matića, Milinkovića i Arsenijevića delovalo je da Mačva u novu sezonu ulazi slabija nego prethodne, međutim razlog za optimizam svakako daje igra i rezultat protiv Napretka, ali i poraz u samom finišu od Spartaka. Odlična igra Gigića pažnju javnosti je usmerila ka njemu, no pretnja za domaće može daći i sa bokova (Gavrić i Gemović), kao i u šutevima iz daljine.
Čukarički je bio stalni rival Mačve prethodne decenije, ukrštali su koplja u Prvoj ligi, a posle duže pauze, ponovo su odmerili snage prethodne sezone kada je oba puta pobedio tim iz prestonice, po 2:0 u Šapcu i Beogradu.
Novi okršaj, ovaj put u okviru trećeg kola elitnog fudbalskog takmičenja startuje u petak od 20 sati na Banovom brdu.


Petar Gigić:
Biće još radosti

Jedna utakmica i dobra igra Petra Gigića protiv Kruševljana bila je dovoljna da mladi napadač “osvoji srca” navijača Mačve.
Iako je preuzeo teret visokih očekivanja naslednika Bojana Matića, prvi duel je pokazao da bi ubojitost napada mogla biti prednost Šapčana ove sezone.
- Hvala svima na čestitkama i rečima podrške, žao mi je što ne mogu svakom da odgovorim, no obećavam da ćemo pružiti maksimum da razloga za slavlje u Mačvi bude još više u ovoj sezoni - istakao je Gigić na društvenim mrežama.
Gigić je rođen u Prištini 1997. godine, fudbalsku karijeru je počeo u niškom Radničkom, a nastavio u OFK Beogradu odakle je došao u Mačvu polovinom prethodne sezone.


MAČVA - NAPREDAK (Kruševac) 1:0 (1:0)
Stadion Mačve. Gledalaca: 1.700. Glavni sudija: Momčilo Marković (Beograd), pomoćnici: Miškeljin i Stanojević (oba Beograd). STRELCI: Gigić u 32. minutu. Žuti kartoni: Adamović, Obrovac, Gavrić, Gigić (Mačva); Petrović, Vukanović (Napredak).
MAČVA: Puletić, Pejović, Ivić, Jovanović, Jevtić, Obrovac, Gigić (Vladisavljević), Gavrić, Ristivojević, Adamović (Belić), Gemović (Jeremić).
NAPREDAK: Petrović, Kostić, Alivodić (Rušević), Vulić, Vukanović, Veškovac, Boranijašević, Ostojić, Petrović, Baha (Markoski), Ndaji.
Dušan Blagojević

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa