9. avgust 2018.9. avg 2018.
U sigurnim rukama
Vrtić „Đurđevak“ brine o najmlađima i tokom leta

U sigurnim rukama

Roditeljima znači što su deca u sigurnim rukama. Kroz igru u prirodi, uz brigu i kreativnost vaspitačica do novih saznanja
Interesovanje za boravak dece u vrtiću tokom leta razlikuje se od obdaništa do obdaništa, ali u vrtiću „Đurđevak“ kao da nije sezona godišnjih odmora. Pet vaspitača svakodnevno brine o mališanima i na taj način izlazi u susret roditeljima koji rade ili obavljaju sezonske poslove. U vrtiću ističu da je razlog za veliki broj dece blizina sela i prijatno okruženje letnjikovačke šume gde se „Đurđevak“ nalazi.
- Kod nas je veliki broj dece upisan, od 70 do 90 mališana u pet vaspitnih grupa i poludnevni boravak, koji obuhvata dve grupe. Velika dolaznost dece u toku leta. Ranije su godišnji odmori za zaposlene bili obavezni, a sada to više nije slučaj. Roditelji svoju decu mogu da dovedu u vrtić kada imaju radne obaveze tokom letnjih meseci. Deca ovde imaju sigurnost, jer obavljamo vaspitno-obrazovni rad, isti kao i u periodu od septembra meseca - istakao je Ivan Savković, vaspitač.
Roditeljima znači što u toku letnjih meseci mogu svoju decu da dovedu u vrtić, znajući da su u sigurnim rukama, jer stručni kadar Predškolske ustanove „Naše dete“ i vrtića „Đurđevak“ na najbolji način brine o mališanima. Deca se druže sa vršnjacima, kroz igru nauče nešto novo i to vreme provedu u prirodi.
- Prezadovoljna sam uslugom koju nudi vrtić i radom. Drugačije je kada znamo gde su nam deca. Kada se druže i uče kroz aktivnosti, posebno ovde u prirodi i parku - navela je Vesna Žabarac, majka.
Zaposlenoj mami Sanji Mitrašinović rad vrtića u ovom periodu znatno olakšava svakodnevne aktivnosti i odlazak na posao.
- Mnogo mi znači to što dete tokom leta može da boravi u vrtiću, jer kod kuće nema ko da ga čuva dok provodim vreme na poslu. Sigurna sam da im je ovo druga kuća. Kada dovedem dete ujutru u vrtić, celokupno osoblje se pozdravlja sa decom, kao i mi roditelji kod kuće. Ovo je sigurno mesto, pored toga mnogo nauče. Vaspitači se trude da ih animiraju kroz pesmice i priredbe. Takođe, provode dosta vremena i u prirodi. Svi rade kao tim koji je u službi naše dece - rekla je Sanja.

M. Ž.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa