9. avgust 2018.9. avg 2018.
ŠABAC GRAD HUMANIH LjUDI
AKCIJA DOBROVOLjNOG DAVANjA KRVI

ŠABAC GRAD HUMANIH LjUDI

Protekle sedmice u prostorijama Kulturnog centra organizovana je akcija dovrovoljnog davanja krvi. Prema rečima Zorana Radukića, koordinatora za okupljanje dobrvoljnih davaoca krvi Crvenog krsta Šabac, tradicionalna akcija održava se svake godine u avgustu.
- Akciju organizujemo u saradnji sa Lokalnom samoupravom koja nas podržava i koja nam pomaže. Jedinice krvi se smanjuju, a potrebe su sve veće. Odziv je jako dobar, a Šabac je grad humanih, te smo u samom vrhu na nivou Srbije. Nadam se da ćemo ovaj trend zadržati u narednom periodu i da niko neće ostati bez ove dragocene tečnosti – istakao je Zoran Radukić.
Ivana Rodić iz Instituta za transfuziju krvi Srbije, istakla je ovom prilikom zahvalnost Skupštini grada Šapca koja je im je omogućila prostor.
- Od kada je krenula primena novog zakona, prvog januara, mi smo svake nedelje u Kulturnom centru. Ovaj dan je poseban zato što je akcija u avgustu tradicionalna, a inače pedesetak dobrovoljnih davaoca svake srede da krv. Crveni krst Šabac i Institut za transfuziju se uz pomoć kolega iz Opšte bolnice Šabac zajedno trude da obezbede sve potrebno za zbrinjavanje pacijenata sa teritorije Šapca i okolnih mesta. Takođe i građanima sa ovog područja koji se leče u zdravstvenim institucijama u Beogradu – zaključuje Ivana Rodić.

K.J.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa