9. avgust 2018.9. avg 2018.
U goste stiže “Stara dama”
Derbi sa vojvodinom (S. 20:00)

U goste stiže “Stara dama”

Vojvodina ima "kontinuitet" visokih ambicija i nezadovoljavajućih rezultata - Ponovo žele plasman u vrhu tabele, ponovo novi trener, a opet na začelju - Nema favorita u Šapcu
Ukoliko je Čukarički, prethodni rival Mačve, primer stabilnog, dobor organizovanog kluba, onda je naredni protivnik na drugoj strani te hijerarhije. Nekada beše to klub za primer. Znao je da šokira sve titulom u SFRJ 1989. godine, da 60-ih igra četvrtfinale Kupa šampiona, 90-ih da bude ravnopravan sa Zvezdom, Partizanom, u nekoliko navrata je i u ovom veku parirao “večitim”, no Mihailović, Jokanović, Pantelić, Govedarica, Šaula, Sabo, Samar-džić, Kocić, Kačar, Tadić i drugi samo su prošlost. Novosadska “stara dama” sada je tim koji često menja trenere, gde uprave dolaze i odlaze, već po pravilu, visoke ambicije na startu sezone potkopa loš učinak na terenu. Nisu se uprave i treneri libili nekih ranijih leta da najave pohod ka tituli, formiran je moćan pul sponzora, no sve bi brzo padalo u vodu, te se događalo da treneri odlaze posle jedne ili dve utakmice, a uprave “padaju” polusezonu od imenovanja. Vole “Vošu” mnogi, sinonim je severne autonomne pokrajine, ponos Novog Sada, ima navijače i van tog prostora, no odavno tu ljubav ne uzvraća.
Još krajem prošle sezone, kratku, neuspešnu epizodu sa Ilijom Stolicom na klupi prekinuo je povratak Aleksandra Veselinovića, trenera koji je sa Spartakom napravio najprijatnije iznenađenje lige. Super ligu su započeli sa visokim, evropskim ambicijama, a počeli sa dva remija posle dva prokockana vođstva i porazom od ekipe sa dna. Bez pobede u Šapcu, možda Veselinović već u avgustu završi drugu misiju u ovom klubu. Prethodne sezone u Šapcu nije bilo pobednika, no ta Vojvodina i ova sada imaju samo isti grb, dres, golmana Rockova, kapitena Antića i napada Ezea, s obzirom da je tokom prelaznog roka u klub došlo 12, potencijalno 14 fudbalera! Nova imena: Stojković, Mirkov, Milojević, Đurić, Fofana, Đorđević, Zlomislić, Huhumis, Graovac, Starčić, Gojkov, Simić, a blizu potpisa su Đuričin i Drinčić. Najveća opasnost sigurno preti od centarfora Fofane, poznatog svim u dresu Partizana i Čukaričkog.
Šapčani su ove zime imali tri boda protiv velikog rivala na dlanu, no ipak je meč završen remijem, pravedno, ali uz žal. U ranu jesen, na “Karađorđu” slavio je domaćin. Iako ima visoke ambicije, daleko od toga da Novosađani impresioniraju na startu lige. Aca Veselinović imao je odličan niz sa Subotičanima u Super ligi koji je prekinut baš u Šapcu, po hladnom vremenu i smrznutom terenu. Sada će vreme biti drugačije, no nadamo se ne i ishod u utakmici protiv tima koji predvodi.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa