9. avgust 2018.9. avg 2018.
FARKAŠ SUVERENI VLADAR
PLIVANjE 49. međunarodni MARATON “JARAK - ŠABAC”

FARKAŠ SUVERENI VLADAR

Prošlogodišnji pobednik odbranio titulu, a trka na Savi bila mu je poslednja priprema za Evropsko prvenstvo . Nastupilo stotinak plivača u četiri trke
Kući su ga čekali već spakovani koferi za put na Evropsko prvenstvo, no odlučio je da još jednom avgustovsku nedelju provede na “šabačkoj” Savi i proveri snagu pred kontinentalni šampionat. Mladi Tamaš Farkaš još jednom je u Šapcu potvrdio kvalitet i dominaciju. Bio je favorit i dominirao na 10.000 metara. Među 28 takmičara slavio je sa punih pet minuta prednosti u odnosu na najbliže.
- Nije bilo lako, u nekim trenucima talasi su pravili problem, a i reka je brza za ovo doba godine što se oseti kada se pliva uzvodno. Imao sam svoj cilj koji sam ostvario, bilo je padova koji mi se ne dopadaju, ali idem optimistično na Evropsko, pokušaću da ispravim šta mogu - rekao je u dahu Farkaš, još uzimajući vazduh posle sat i 20 minuta borbe sa rekom.
Sestre Ječanski su velike nade srpskog daljinskog i maratonskog plivanja, a na ovdašnjem Maratonu su pokazale da su bez premca u Srbiji.
U isto vreme kada je startovala glavna trka - “Trka mira”, u Jarku su mladi zaplivali na “Trci prijateljstva”.


D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa