16. avgust 2018.16. avg 2018.
NAPUŠTENE KUĆE, LEGLO ZMIJA,  NARKOMANA...
TRAGOM PISMA ŽITELjA CERSKE ULICE U
MAČVANSKOM PRNjAVORU

NAPUŠTENE KUĆE, LEGLO ZMIJA, NARKOMANA...

2018. godine dužni da iseku i uklone drveće, šiblje i drugo rastinje, koje se nalazi na zemljištu pored nekategorisanih puteva, učinilo se građanima Cerske ulice u Mačvanskom Prnjavoru, kao “mrtvo slovo na papiru”, Odeljenja za inspekcijske i komunalno stambene poslove gradske uprave, grada Šapca.
Naime, na sredini Cerske ulice, koja se nalazi u blizini centra sela i crkve, ima nekoliko napuštenih kuća sa dvorištima. Proći pored njih liči im na najgori horor san ( drveće, šiblje, korov, počeli su da osvajaju i sredinu puta, a protiv toga niko ništa ne preduzima), pišu građani. Svedoče da su na jednom od zapuštenih placeva videli zmije, pse lutalice, ali i više nepoznatih ljudi, tamnije puti. U blizini je i romsko naselje. Priča se da je tu smešteno 200 roma. Neki su stalni stanovnici, drugi u prolazu, svrate prečicom prema Petkovici.
U međugradskom prevozu, sve više je moguće videti migrante, koji putuju prema Loznici, Banji Koviljači, Lešnici.
Deo ulice, gde šiblje raste, maltene posred puta, plaši najviše žene i decu, koji tuda često prolaze. Nije svejedno ni starijim prolaznicima, koji se kasnije, noću vraćaju sa posla ili prvim jutarnjim autobusom idu na posao.
Slučaj je prijavljivan policiji, a oni su ih upućivali na inspekcijsko-komunalnu službu. Revoltirani, još čekaju rešenje!

Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa