16. avgust 2018.16. avg 2018.
Krivina u ogledalu

Porto Karas

Ovo malo vremena što je preostalo za letovanje, dobro razmislite da li je pametno da iskoristite na neki odmor iz snova. Postoji realna opasnost da vas komšije, raznorazni doktori, servirke i ko sve ne još, proglasi nekim ko je izdao Kosovo, a onda pobegao na more.
Tako se nešto upravo događa u Srbiji. Svako ko razgovara sa Hašimom Tačijem, ili podržava vladu Ramuša Haradinaja je istinski borac za Srbe na Kosovu i ulaže natčovečanske napore da spasi šta se spasiti može, a oni koji idu na letovanje, e ti su izdali Kosovo. Tako su sada najveće izdajice i ljudi koji su prodali Kosovo – Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Boško Obradović. Prvorođeni ih je dočastio i tradicionalnim nadimkom – kreteni. Evo, neka mi niko ne zameri, mene živo zanima da mi neko objasni kako je Đilas kao gradonačelnik Beograda izdao Kosovo, ili Jeremić koji je bio ministar inostranih poslova. Niko od njih dvojice uključujući i Obradovića, koji tek nije imao veze sa celom ovom pričom od pre deset i više godina, nije potpisao Kumanovski sporazum, kao ni Briselski, niti je na sebe preuzeo obavezu da se ukinu srpske tzv. paralelne institucije na Kosovu i Metohiji. Da podsetim doktore i servirke, za vreme prethodne vlasti, do 2012. godine, lokalni izbori na Kosovu i Metohije gde većinski žive Srbi organizovani su po Zakonima naše države, a ne „imaginarne i nepostojeće države Kosovo“. Na severu i u enklavama su postojale srpske institucije, a parafom na Briselski sporazum su ukinute.
Prvorođeni sa svojim hordama, nijednog trenutka ne kaže ni reč za sve one odgovorne za izgubljena četiri rata od 1992. do 1999. godine, za povlačenje vojske sa Kosova, stvarni gubitak teritorija na kojima su vekovima bila srpska ognjišta. Kako da su za to krivi i odgovorni jedan gradonačelnik, šef diplomatije i tadašnji profesor srpskoj jezika u školi? Pametnom dosta, ali ne i doktorima i servirkama. Za njih nema većih krvoloka, krivaca i izjadnika. U tu grupu sada spada i gromada od čoveka u svakom smislu – iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić. I njemu crtaju doktori i servirke metu, kao onomad Oliveru Ivanoviću.
Elem, smeta im što je Đilas sa decom na moru u Porto Karasu, a prethodno je izdao Kosovo. Zanimljivo je, međutim, da je u tom istom Porto Karasu na letovanju i šef kabineta našeg Prvorođenog, nekoliko sekretara gradske uprave Beograda, a da su u tom istom Porto Karasu prošlog leta letovali mama, tata, i bata Prvorođenog. Ako je Đilas bogati lopov koji je pare za skupo letovanje stekao krađom od građana Srbije, odakle ovoj časnoj i poštenoj ekipi lova za taj isti Porto Karas? A, da, oni nisu izdali i prodali Kosovo. Njih je na letovanje poslala nebeska Srbija. Njima je letovanje omogućila svakodnevna lavovska borba da se sačuva šta god može na Kosovu, makar to bio i jedan metar.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa