16. avgust 2018.16. avg 2018.
Krasiva, ispred  pobednice Srpskog derbija
SEDMI TRKAČKI DAN NA HIPODROMU U ŠAPCU

Krasiva, ispred pobednice Srpskog derbija

Ćerka Gavalcora i Kalifornije u “Šabačkom derbiju” iznenadila favorizovanu Miss Mazzie, pobednicu ovogodišnjeg “Srpskog derbija”. Poziv za četvrti klasik sezone, trku Grada Šapca, 16. septembra ove godine
Da je trka konja velika zbrka, odavno je poznato, a praktično potvrđeno i sedmog trkačkog dana, održanog prošle nedelje na hipodromu u Šapcu. Naime, u trci ovog dana “Šabački derbi”, za trogode konje na 2.400. metara u izuzetno dobrom vremenu 2,30 sa 4, brojne iskusne prognozere, iznenadila je, osvajanjem prvog mesta, Krasiva sa Ištvanom Kozmom u sedlu, vlasništvo štale “Matorčić”, koja je iza sebe ostavila favorizovane Miss Mazzie i Smiling. Prekrasna ćerka Glavalcoura i Kalifornije u ovoj sezoni nije imala izrazito dobre rezultate, ali vrhunski prognozeri, nisu se prevarili, dajući joj prednost nad ostalim, isto tako brzim konjima.
Drugim mestom, morao je da se zadovolji Iron Boy, a trećim Smiling. Tek četvrta bila je ovogodišnja pobednica “Srpskog derbija” Miss Mazzie.
U prvoj trci ovog dana “Scarlet O Hara”( handikap tri) za trogode i starije konje na 1.200 metara, pobedio je Big Rock, vlasništvo SKK “Almin” sa Konkoljem u sedlu. Drugi je bio Party Flash, treći Tajson, a četvrta je kroz cilj prošla Bela Sofija.
Ovog dana trčana su i tri memorijala. U prvom Dragoljub Draja Pavlović, kategorije četiri za dvogodce bez pobede na 1.350 metara, prvi na cilju je bio Antonije Sur, sa Šašićem u sedlu, vlasništvo ergele “Surčin”. Drugo mesto osvojio je Mega Voom, treće Buna, a četvrta je bila Karma Ljubičevska.
Drugi memorijal Miomire Minje Knežević (listed trka) dvogodih konja na 1.350 metara, pobedio je Magic Man, sa Šašićem u sedlu, vlasništvo Dejana Vujičića i Nike Šendeković. Drugo mesto pripalo je Lullaby, treće Fantastic Nikolini, a četvrto Atini.
U narednoj trci Dilema ( handikap pet), za trogode i starije konje na 1.600 metara, pobedila je Soloz, sa Ilićem u sedlu, vlasništvo Vidaka Bratića. Druge je bila Bananica, treći Romanov, a četvrti Džekrem.
Završnicu ovog trkačkog dana obeležio je Memorijal Momčila Mome Antonića, trka kategorije jedan, za četvorogode i starije konje na 2.200. metara. Pobedio je Pure Pearl sa Ilićem u sedlu, vlasništvo Radukića. Drugi je bio Jaafy, treći Argentario, a četvrti Dalas.
U šest galopskih trka, nastupilo je ukupno 46. brzih konja. Vreme nas je poslužilo i ostvaren je veoma dobar rezultet. Kvalitet svih trka bio je na izuzetno dobrom nivou, staza mekana, odlično pripremljena. Pozivam sve ljubitelje ovog dinamičnog sporta da nas posete i narednog, četvrtog klasika u ovoj sezoni, 16. septembra, kada će se trčati “Trka grada Šapca”, kaže u ime organizatora Aleksandar Dragojević, direktor “Džokej kluba” Šabac.

Lj. Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa