16. avgust 2018.16. avg 2018.
Ciljevi: opstanak u ligi i afirmacija mladih
Novi ispit prova u srpskoj ligi

Ciljevi: opstanak u ligi i afirmacija mladih

Provo sezonu započinje gostovanjem u Petrovcu na Mlavi. Ekipa delimično izmenjena, ciljevi isti. Povoljan raspored na početku šansa da se napravi bodovna zaliha
Posle sezone u kojoj su poneli epitet najpri-jatnijeg iznenađenja lige, fudbaleri Prova drugu sezonu u Srpskoj ligi Zapad počinju sa sličnim ambicijama, ali i važnim prošlosezonskim iskustvom. Čitavo prvenstvo su bili u gornjem delu tabele, osvojili bodove protiv mnogih favorita, pobedili kasnijeg šampiona, sekunde su ih delile i od pobede protiv vicešampiona, na gostovanju sadašnjem drugoligašu Zlatiboru ostali neporaženi. Ipak, sada je to lepo sećanje, utakmice koje će se dugo pamtiti, no ne znače ništa u novoj sezoni gde svi kreću od nule, ističe strateg Provaca Igor Đurković.
- Zacrtano u prethodnoj sezoni smo sproveli i sve ciljeve dostigli, a naravno da isto želimo i u ovoj sezoni. Plan delimo u dva dela. Prvi je opstanak u Srpskoj ligi, a drugi afirmacija mladih igrača iz našeg pogona i pružanje prilike u ovom jakom takmičenju - kaže Đurković.
Delimično izmenjena ekipa na leđima će imati teret pomenutih ambicija. Ekipu su pojačali golmani Budaković (Partizan, Vitojevci) i Ranđelović (Dunav), te igrači Budan (Dunav), Đukić (IMT), Đurković (Drina), Cerović (Prva Iskra) i Švabić (Bežanija). U Provu više nisu Pantelić, Vasić, Krsmanović, Nemanja Petrović, Popović i Mirković.
Na startu, u subotu, od 17 sati, Provo gostuje ekipi Sloge u Petrovcu na Mlavi.
Đurković: Bod ili pobeda u Petrovcu
- Ove pripreme su bile nešto teže nego prethodne jer nije cela ekipa bila na okupu od početka, ali sam zadovoljan radom i zalaganjem igrača. Baš na osnovu viđenog i verujem da su postavljene ambicije realne. Raspored na startu je dobar. Sloga je poznat tim svima, ušli su u ligu zahvaljujući odustajanju šampiona njihove zone. Svakako da su jaki na domaćem terenu, no mislim da smo mi kvalitetniji i da se možemo vratiti sa bodom ili tri - optimističan je trener Igor Đurković.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa