16. avgust 2018.16. avg 2018.
Okružna liga

Biće neizvesno i interesantno

Najviši rang FSMO nije prethodnih sezona bio lišen neizvesnosti i mnogi očekuju da tako bude i u predstojećoj sezoni. Zonaške ambicije najavili Sloga i Mladost
Prvi znak za početak utakmica novog pr-venstva Mačvanske okružne lige označiće glavni arbitar u Vladimircima na duelu Jedinstva i Jevremovca. Interesantno da su i prethodne sezone ova dva kluba igrala u prvom kolu, onda su sučelili snage u Jevremovcu i domaćin je pobedio više nego ubedljivo, 5:1. Od takmičenja je odustao Cerić iz Miokusa i prema propozicijama, poraženi iz baraža, Jedinstvo (MZ) zauzelo je njegovo mesto.
Favorite je teško odrediti pred start, mnogo ekipa se pojačalo tokom prelaznog roka, no najotvorenije višem rangu teže Mladost (Prnjavor) i Sloga (Bogosavac).
Izgledalo je da Prnjavorci imaju u šaci viši rang 2017. godine. Ipak, vezani porazi na domaćem terenu od Mladosti iz Pocerskog Pričinovića i kasnijeg prvaka Borca (Lešnica), odneli su te ambicije. Prethodne sezone su “zeleni” boravili pri vrhu tabele, no nisu mogli da se nadmeću sa objektivno jačim ekipama. Visoke ambicije ove sezone treba da sprovede u delo novi trener Dejan Obadović. Favoriti su u prvom kolu protiv Sinđelića.
Iako novajlija, Bogosavac je do maja bio ozbiljan kandidat za zonski rang ovog proleća. Tim respektabilnih, poznatih imena dugo se borio sa Mačvom i Radničkim, ali je ipak bio slabiji od Bogatinaca i Šapčana te čeka novu priliku. Oni će poput Prnjavoraca imati novog stratega. Aleksandar Janković Cakin sprema tim za izazove šampionske borbe. Gostovanje Cera ne bi smelo da bude problem za tim pobedničkih aspiracija.
Nije samo pomenuti duo bio aktivan tokom prelaznog roka. Pojačali su redove i Mladi Borac, povratnici Karađorđe i Jedinstvo sa novim trenerima Petrovićem, odnosno Milanovićem, kao i druge ekipe, te se može očekivati mnogo neizvesnih duela. Šampion ide direktno u Kolubarsko-mačvansku zonu, drugoplasirani će u baraž sa vicešampionom Kolubarske okružne lige. Tri ekipe ispadaju u niži rang, opciono više zavisno od viših rangova.
Prvo kolo
Na startu Mačvanske okružne lige sastaju se: Jedinstvo (V) - Jevremovac, Dušan Silni - Jedinstvo (Š) (subota), Mladost (DD) - Mladi Borac, Duško - Jedinstvo (MZ), Mladost (P) -Sinđelić, Podrinje - Karađorđe, Sloga (LŠ) - Hajduk Stanko, Sloga (B) - Cer (JL) (nedelja).
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa