16. avgust 2018.16. avg 2018.
Preliminarni raspored

Preliminarni raspored

Organizatori Svetskog prvenstva u kajaku i kanuu, koje narednog četvrtka startuje u Portugalu obajvili su preliminarnu satnicu takmičenja. Ukoliko ne bude izmena, na vodu u portugalskom Montemor O Velju, najpre će Milenko Zorić. On će, u tandemu sa Markom Tomićevićem već oko 09:30 u četvrtak, 23. avgusta, veslati kvalifikacije u disciplini K2 1.000. Branioci titule, aktuelni evropski i svetski šampioni, odnosno svetski rekorderi, prvi su favoriti za titulu, te je realno očekivati da idu do poslednje trke svoje kategorije predviđene za petak, nešto posle 15 sati.
Medalju ciljaju naš Nebojša Grujić i njegov kolega iz čamca Marko Novaković. U K2 200 startuju u kvalifikacijama u četvrtak popodne. Kvalifikacije su oko 15, a polufinale već između 17 i 18 časova. Finale je predviđeno za subotu od 12:55. Pomenuti duo je takođe nosilac svetskog rekorda svoje discipline i aktuelna treća poseda Evrope.
Šabački kajak na jezeru u Portugalu reprezentovaće još Dejan Pajić. U jednosedu na 1.000 metara Pajić, učesnik OI u Riju, takmičenje započinje u četvrtak popodne kvalifikacijama. Ukoliko ih uspešno savlada, polufinale ga očekuje u subotu ujutru, a finale isti dan, od 13:30.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa