16. avgust 2018.16. avg 2018.
talasi na bazenu
VK “ŠABAC” STARTOVAO PRIPREME

talasi na bazenu

Pripreme šabačkih vaterpolista za novu sezonu su započele. Reprezentativci su dobili dodatnih sedam dana odmora. Cilj je opstanak u A1 ligi i borba sa svima na domaćoj sceni
Nije Gradski bazen u Šapcu “spavao” ni tokom leta, trenirali su i igrali mlađi članovi šabačkog kluba, kao i druga ekipa, no od 13. avgusta nastupaju i seniori. Novi trener Miodrag Mirović ideje i planove vaterpolistima je predstavio na prvom sastanku, plan je, kako ističe, tu, sada preostaje najvažniji deo, realizacija.
-Imamo sjajne uslove za rad, formiramo tim za respekt i nema razloga da ne budemo optimisti. Prethodnih godina postavljeni su temelji klupske organizacije, rada, što je izuzetno važno, preduslov dobrih rezultata. Teško je govoriti detaljnije o ambicijama, prelazni rok je dug u našem sportu, moguće su brojne promene u svim klubovima, dolasci i odlasci su neminovnost, no mislim da je realan opstanak u Regionalnoj A1 ligi i borba sa svim timovima na domaćoj sceni – ističe novi trener “Šapca.
Mnogo je nepoznanica u samom takmičenju. Nije poznat kalendar, još nije definisano da li se međusobni rezultati iz RL prenose na domaće takmičenje ili ne, no o tome ne odlučuje klub već Savez i rukovodstvo lige. Klupski plan rada je formiran.
-Radićemo u Šapcu, nema potrebe za nekim odlascima van grada. Dva puta dnevno ćemo trenirati. Nismo od starta kompletni, mlađi su na pripremama svojih reprezentativnih uzrasta, dodatni odmor dobio je i Gojko Pijetlović. Pratićemo šta se dešava kod drugih klubova, ali smo skoncentrisani na sebe – dodaje Mirović.
Javnost se najviše raduje mečevima sa rivalima u A1 ligi. Veliki uspeh za klub je borba sa sedam bivših šampiona starog kontinenta, devet velikih imena, no cilj je biti konkurentan većini protivnika.
- “Jug”, o kome ne treba mnogo da se priča, zagrebačka “Mladost” se ozbiljno pojačala, dobila je pozivnicu da igra u Ligi šampiona gde ne želi samo da statira. “Jadran” Split 2020. godine obeležava vek kluba koji želi da proslavi titulom šampiona Evrope, sve je podređeno tom cilju. Kotorski “Primorac” ima ambiciju nastupa na finalnom turniru A1 lige. Apsolutno niko ne sme da se potceni, no nećemo ni strahovati od bilo koga – zaključuje Mirović.
Prelazni rok je u toku, moguće su izmene, no u ovom trenutku na raspolaganju su golmani: Pijetlović, Vitorović, Vukadinović, odnosno igrači: Repanović, Ilić, Vučinić (pridošlica iz Partizana), Marković, Janković, Eraković, Rogač, Lukić, Vasović, Velkić, Toholj.
Ilić na Svetskom
Marko Ilić, prvotimac “Šapca” propušta deo priprema kluba jer je uvršten na spisak selektora Uroša Stevanovića za Svetski juniorski šampionat u Mađarskoj (Sombatelj). Bek “Šapca” je jedan od aduta selektora koji cilja visok plasman. Do samog polaska sa reprezentacijom su radili i Eraković, odnosno Vasović.
Ovog leta nekoliko vaterpolista “Šapca” boravilo je na reprezentativnim pripremama. Pijetlović je doneo novo zlato sa velikih takmičenja (Mediteranske igre i Evropsko prvenstvo), u konkurenciji za Mediteranske igre bio je i centar Petar Velkić. Janković, Vučinić, Toholj, Lukić, takođe su bili zauzeti ovog leta.

Bez kvalifikacija
VK “Šabac” odustao je od učešća u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Uprava kluba je procenila da bi to, u ovom trenutku, bio preveliki izdatak za budžet kluba koji bi mogao da poremeti njegovu stabilnost, te je pažnja usmerena na tri “fronta”.
D. Blagojević

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa