23. avgust 2018.23. avg 2018.
IZGRADNjA JOŠ JEDNE
ULICE U KOCELjEVI

Rekonstrukcija Dušanove

U ponedeljak je, nakon pripremnih aktivnosti, počela rekonstrukcija jedne od centralnih ulica u Koceljevi. Do polovine oktobra meseca savremeni kolovoz sa trotoarima, kišnom kanalizacijom i parking mestima dobiće Dušanova ulica sa priključnim saobraćajnicama. Za njen novi izgleda zajedno sa Kosovskom ulicom, delom Dositejeve prema Srednjoj školi i prilazu stambenim zgradama u dužini od oko 900 metara biće utrošeno oko 36 miliona dinara, znatno niže od projektovane cene.
–Ovu ulicu finansiraju opština i Ministarstvo privrede u odnosu 60 prema 40 procenata. Vrednost radova bez PDV je oko 30 miliona dinara, odnosno sa PDV koji plaća opština iznosi oko 36 miliona dinara. Projektovana cena bila je 49 miliona. Javnu nabavku sprovelo je ministarstvo jer je opština prošla na konkursu za dogradnju i izgradnju lokalne infrastrukture- izjavio je predsednik opštine Dušan Ilinčić. Za rekonstrukciju jedne od najvažnijih ulica u sedištu opštine lokalna vlast opredelila se iz više razloga.

–Prvenstveno zato što je kompletno dotrajala po svim kriterijumima i došlo je do momenta da je njena rekonstrukcija neophodna. Drugi razlog je blizina škola i velika frekventnost saobraćaja posebno tokom školske godine- objasnio je Ilinčić i dodao da će njenom izgradnjom dobiti proširenje centra Koceljeve jer do sada ova ulica nije bila reprezentativna. Deo ulice koja spaja Dušanovu i Dositeju u kojoj su smeštene osnovna i srednja škola bio je u potpunosti nebezbedan. U njemu nije bilo trotoara, kolovoz je bio nedovoljne širine a tokom školske godine veliki broj učesnika u saobraćaju je koristio upravo ovu saobraćajnicu za dolazak do školskih objekata. Planirano je da započeti radovi budu završeni do polovine oktobra meseca.
–Ulica neće biti završena do početka školske godine što će izazvati određene probleme ali pozivam sve učesnike u saobraćaju da budu malo strpljivi jer će se to isplatiti kada radovi budu završeni i kada dobijemo još jednu savremenu, komforniju i bezbedniju ulicu- zaključio je predsednik opštine Koceljeva.

V. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa