Info

23. avgust 2018.23. avg 2018.
ZNANjE I  DRUGARSTVO OSTAJU ZAUVEK
OTVOREN 13. LETNjI MATEMATIČKI KAMP OŠ „NIKOLAJ VELIMIROVIĆ“

ZNANjE I DRUGARSTVO OSTAJU ZAUVEK

Letnji matematički kamp OŠ „Nikolaj Velimirović“ u ponedeljak je otvoren 13. put. Oko 200 dece iz cele Srbije imaće 65 predavanja, koja će održati 20 vrhunskih matematičara.
Kamp su otvorili direktorka škole Vesna Živanović, nastavnik matematike i idejni tvorac kampa Mioljub Isailović, student matematike i predavač, nekadašnji polaznik kampa Miloje Joksimović i u ime Grada Šapca, predsednik Skupštine Grada Nemanja Pajić.
Direktorka je deci poželela dobrodošlicu i izrazila zadovoljstvo što su spremni da deo svog odmora provedu u ovoj školi.
-Došlo nam je dosta dece sa strane i drago nam je što će naši učenici steći nove prijatelje. Naravno, tu je i nastavak druženja sa onima koji su naši gosti već nekoliko godina, rekla je Vesna Živanović.
Kada je 2005. godine kamp prvi put organizovan bio je samo u jednoj učionici. Ipak, redovno je organizovan i svih narednih godina. Pohađaju ga učenici od trećeg do osmog razreda. Ove godine je „porastao“ do 60 predavanja iz matematike i još pet motivacionih predavanja na kojima će deci približiti nauku, a koja su prilagođena svim uzrastima u ovom kampu.
-Učenici sedmog razreda su rođeni kada je ovaj kamp osnovan. Ovo je 13. godina kako širimo znanje, podstičemo interes za nauku, mislimo na budućnost Srbije. Kamp je postao tradicija i ove škole i grada. Ovde su deca iz Banja Luke, Subotice, Beogada, Peći, Čačka, Bora... Ineresovanje je toliko da smo na granici kapaciteta. Polaznici našeg kampa nastavljaju da se druže i kada uđu u naučne krugove, rekao je Mioljub Isailović, osnivač kampa.
Miloje Joksimović pohađao je kamp od trećeg do osmog razreda svake godine. Kasnije je dolazio kao predavač, a sada je završio prvu godinu Matematičkog fakulteta i nalazi se među organizatorima kampa.
-Ovde se stekne enormna količina znanja, ali ono što ostaje još duže od toga je drugarstvo. To ovaj kamp čini tako specifičnim. Moj razredni Mioljub Isailović je imao sjajnu viziju da će kamp jednog dana postati ovo što je danas, istakao je Joksimović.
Kamp je za polaznike besplatan. Ove godine sponzor je „Telekom Srbija“, a Grad Šabac je od početka uz njih.
-Mi u gradu smo ponosni na ovaj kamp koji ima izuzetnu tradiciju. Za ovih 13 godina kroz njega je prošlo mnogo učenika. Sada su to vrsni matematičari koji su donosili nagrade i priznanja našoj zemlji. Oni su predavači na fakultetima ili rade na izuzetno važnim pozicijama u kompanijama. Znanje uvek nađe svoj put i oni koji su posebni uvek dođu na pravo mesto, rekao je Nemanja Pajić.
Polaznici će svoje znanje testirati u petak, a u subotu će biti proglašeni rezultati i kamp će biti svečano zatvoren.

M.M.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa