7. april 2011.7. apr 2011.
PREDSTAVNICI RUSKIH FIRMI „SANTOS“ I „NEREIDA“ U ŠAPCU

OGROMNE MOGUĆNOSTI SARADNjE

U Šapcu su protekle sedmice boravili predstavnici dve ruske firme za proizvodnju, preradu i plasman voća i povrća „Santos“ i „Nereida“ iz grada Kazanj, prestonice republike Tatarstan. Razgovori o mogućnosti ulaganja u šabački kraj i saradnji sa srodnim firmama prošlog četvrtka vođeni su u Gradskoj kući, a pored gradonačelnika Šapca Miloša Miloševića i ruskih privrednika, sastanku su prisustvovali članovi Gradskog veća Slobodan Nikolić i Petar Lončar, kao i predstavnici domaćih firmi: „Libertas“, „ABD
Govoreći o privrednim potencijalima, gradonačelnik Milošević predstavio je Šabac kao centar regije karakteristične po intenzivnoj poljoprivrednoj proizvodnji sposobnoj da ostvaruje viškove, što omogućava izvoz u Rusiju i evropske zemlje.
- U oblasti Ruske federacije iz koje gosti dolaze, sezona sazrevanja voća i povrća traje samo tri meseca. Ostalih devet meseci ovi proizvodi se uvoze. Imajući u vidu da je Kazanj grad u kome živi milion i po stanovnika, ovo je odlična prilika da privrednike iz Rusije upoznamo sa šabačkim proizvođačima, prerađivačima i otkupljivačima voća i povrća i pokušamo plasman naših prozvoda na veliko rusko tržište, ocenio je gradonačelnik Šapca.
Prema rečima Slobodana Nikolića, firme „Santos“ i „Nereida“ poseduju velike pijace gde se snabdevaju građani, trgovinske radnje i restorani. Kupovina voća i povrća u Srbiji je njihovo osnovno opredeljenje, ali istovremeno su zainteresovani za ulaganje, konkretno u zasad jabuke. S obzirom na to da Grad poseduje poljoprivredno zemljište, najavljeni su razgovori o njegovom zakupu. Domaći popljoprivredni proizvođači takođe bi imali koristi od ovog posla jer bi otkup tržišnih viškova bio izvestan, naglasio je Nikolić.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa