23. avgust 2018.23. avg 2018.
VREME JE ZA POČETAK
STARTUJU ZONA I MEĐUOPŠTINSKE LIGE

VREME JE ZA POČETAK

Kolubarsko - mačvanska Zona nosi draž novog početka i rivaliteta ekipa sa ovog područja. Prvak u višem rangu, nema baraža, ispadaju najmanje dve ekipe
Većina ekipa novoformirane Kolubarsko – Mačvanske zone “rođena” je još u međuratnom periodu. Decenijama su se susretali u različitim ligama, rangovima, stvarali su prijateljstva, gradio se rivalitet, a neke destinacije su postale redovne u prvenstvenim duelima, iz sezone u sezonu. Početkom ovog klubovi sa tradicijom su prolazili kroz teške dane, padali su u niže rangove, gubivši mogućnost zvaničnih utakmica “Podrinaca” i “Kolubaraca”. Zona “Drina” beše preskupa za mnoge i zalogaj koji se nije mogao “sažvakati”. Ipak, prihvaćen je predlog FSMO da se formira nova Zona, jeftinija i atraktivnija, te su ponovo stari rivali u istom košu. Ponovo će Šapčani, Bogatinci u Lajkovac, Valjevo i obratno. Ponov će Ljig i Mionica imati duele sa “čivijašima”, “Mačvanima”. Jadrani će ponovo na stare rivale. Sve to čini posebnu draž koja stvara uzbuđenje pred poetak sezone
U sezoni 2017/18 mesto u Zoni, sa područja Mačve obezbedili su “Mačva” Bogatić i “Radnički” Šabac. Posle dugo vremena ovi timovi se vraćaju u zonski rang, a kako ističu, plan je da tu ostanu i da naredna promena lige bude samo ka višem rangu.
Bogatinci su bili vrlo aktivni u prelaznom roku. Napustio ih je najbolji strelac i igrač prethodne sezone Marko Nikolić (karijeru nastavlja na Malti), ali su angažovali i osam novih fudbalera: Predraga Gavrića, Nikolu Puzića, Nikolu Đurđevića, golmana Nikolu Stepanovića, Miloša Radulovića, Ivana Berića, odnosno Igora Vasića. Promena se dogodila i na klupi. Mladi Darko Baljak zamenio je Miodraga Mišu Stankovića, koji će pokušati da ostvari ambicije “crveno-crnih”.
-Cilj je što ranije osigurati opstanak, no svakako se nećemo zadovoljiti samo tim ciljem i svaku pruženu priliku za vrh tabele, sa zadovoljstvom ćemo iskoristiti. Ima mnogo novajlija, mlad je tim, mlad trener, prosek ekipe je 24 godine. Verujemo da smo napravili dobar potez, kako za narednu sezonu, tako i za godine koje dolaze – ističu u klubu.
Šabački “Radnički” bio je pred nestajanjem pre nekoliko godina. Tri godine nije igrao lige i krenuo je od početka, iz najnižeg ranga leta 2013. godine. Za samo pet godina dosegao je Zonu, ligu koju je napustio 2010. San drugog najstarijeg šabačkog fudbalskog kluba je Srpska liga, no to je dugoročna ambicija, dok je kratkoročna izgradnja stabilnog zonaša. U odnosu na tim koji se plasirao u viši rang, ekipu je napustio Gavrić, a do sada su pristigli: Nikola Pantić, Lončar i Polić.
-Ambicija je mirna sezona gde nećemo strahovati za opstanak, a uz to igrati lep i dopadljiv fudbal kako bi Šapčani mogli i da uživaju na našim mečevima. Utakmice kao domaćini ćemo igrati na stadionu FK “Borac” jer je uslovniji za ovaj stepen i pruža sav neophodan komfor. Tim je još u fazi formiranja, možda angažujemo još nekoga do kraja prelaznog roka. Treba dodati da imamo dobru omladinsku ekipu iz koje nekokiko igrača ozbiljno konkuriše za seniorski sastav.
Ove sezone “Radnički” će imati omladinsku selekciju koja će nastupati u Drugoj omladinskoj ligi, a tim će voditi aktuelni prvotimac šabačke ekipe i nekadašnji fudbaler “Crvene Zvezde” Aleksandar Pantić.
Zonaški “Radnički” će već za vikend Šapčani gledati u svom gradu. U goste “crvenima” dolaze OFK “Divci”, dok će ljubitelji “Mačve” iz Bogatića čekati prvi septembarski vikend za domaći debi svog kluba. Pre toga će osluškivati infrmacije iz Lajkovca i terena FK “Zadrugar”.
-“Divci” su prethodne sezone imali jedan od najkvalitetnijih timova u rangu. Malo sreće je nedostajalo da se nađu u borbi za prvo mesto. Ipak, ekipa je sada znatno izmenjena, napustila ih je nekolicina prvotimaca, došli su neki novi. Svakako da su jak i iskusan tim, ali u Šapcu ne možemo drugačije, nego da idemo na pobedu – ističe trener “Radničkog” Đorđe Mihailović.
-“Zadrugar” je iskusan tim, dugogodišnji zonaš koji je često bio i pri vrhu tabele. Domaći teren je njihova snaga, ali mi nećemo nikada kalkulisati, želimo da igramo dobro, a nadamo se da bi to moglo donati bod ili tri. Želimo pošten meč, a bolji neka se raduje – kaže član uprave Damir Vučetić.
SAMO ŠAMPION “GORE”
Šampion Kolubarsko – Mačvanske zone, prema propozicijama nedavno usvojenim u Fudbalskom savezu regiona Zapadne Srbije, izboriće direktan plasman u Srpsku ligu “Zapad”. U niži rang, odgovarajuću grupu Okružne lige, sigurno ispadaju dve ekipe, bez obzira na poretke u drugim ligama, a moguće je i više ekipa, ukoliko opstanak u Srpskoj ligi “Zapad” ne obezbedi neka od ekipa koja teritorijalno pripada Mačvi ili Kolubari.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa