23. avgust 2018.23. avg 2018.
Neizvesnije nego lani
MEĐUOPŠTINSKE LIGE 2018/19.

Neizvesnije nego lani

Od ove sezone 14 ekipa u međuopštinskim ligama. Manje timova, ali se očekuju zanimljive borbe. Povratak baraža u najnižem rangu
Posle reorganizacije broj učesnika pretposlednjeg ranga, međuopštiskog stepena, smanjen je sa 16 na 14 u svakoj grupi. Usled tih promena lige startuju nešto kasnije. Osim novog izgleda liga, prve procene govore da bi naredna sezona mogla biti i mnogo zanimljivija u ovom stepenu. U grupama “Mačva” i “Pocerina” nekoliko ekipa ima želju da se bori za visok plasman.
Prethodna sezona u “Mačvi” nije imala dozu neizvesnosti kada je u pitanju borba za titulu. “Hajduk Stanko” iz Crne Bare od starta se nametnuo kao glavni favorit i prvu poziciju nije ni ispuštao, niti je ona bila značajnije ugrožena. Ukoliko je i bilo dilema, otklonjene su već na startu proleća, te su Crnobarci svu pažnju posvetli “borbi” sa rekordima.
“Gorki” se, leta 2018. godine, izdvaja na listi favorita. Uz nekoliko promena u ekipi, ambicije nisu menjali i “okružne snove” imaju i ove jeseni. Iz višeg ranga se vratila ekipa “Majura”. Iako po pravilu ekipe koje ispadnu žele brz povratak, uvek je šok posle neuspeha otežavajuća okolnost. “Drina” iz Badovinaca slovi za pretendenta, a svakako da na klupi ima najpoznatije ime, Bratislava Đorđevića, novog trenera sa zadatkom da ostvari visoke ambicije. “Napredak” Belotić bi mogao da iznenadi “iz senke”.
“Pocerska” grupa donela je mnogo više neizvesnosti od “Mačve” prethodne, a očekuju mnogi da i ove bude neizvesna. Najbolji duo “Karađorđe” i “Dušan Silni” sada su u okrugu, te šansu vreba nekoliko ekipa. Napad na pehar najavili su u Pocerskom Pričinoviću. “Mladost” želi u viši rang posle dve godine. “Radnički” Koceljeva slavi vredan jubilej narednog leta i hoće da spoji proslavu sa onom povodom velikog rezultata. Ozbiljno su na timu radili i u Šapcu, “Šipurskim Livadama”, dok uvek mogu pripretiti i fudbaleri “Vojvode Stepe” iz Draginja.
SLIČAN SISTEM
Šampioni svih grupa Međuopštinski liga plasiraće se direktno u Okružnu ligu. Predbaraž u svakoj grupi igraju drugoplasirani i trećeplasirani tim na terenu boljeg, a potom pobednici predbaraža igraju Mini ligu, gde pobednik ulazi direktno u Okružnu ligu, a drugoplasirani ima dodatni baraž duel sa najslabijom ekipom Okružne lige koja nije izborila opstanak. U niži rang iz “Mačve” i “Pocerine” moraće najmanje dve ekipe, opcioni više zavisno od ekipa koje nisu opstale u okrugu.
Šampioni odgovarajućih opštinskih liga ulaze u grupe MOL, a ponovo je vraćen baraž gde će drugoplasirane ekipe opštinskog ranga, pripadajuće određenoj grupi višeg nivoa, međusobno odlučivati o plasmanu u međuopštinski rang.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa