23. avgust 2018.23. avg 2018.
MOTIV, ŽELjA, SAN
FUDBAL U nedelju u ŠABAC DOLAZI PARTIZAN (N. 19:30)

MOTIV, ŽELjA, SAN

Najteže igrati protiv najjačih, bez obzira ima li ili ne pritiska. Osim kvaliteta rivala, problem i preveliki respekt. Partizan pod konstantnim imperativom
Partizan je svakako najjači rival protiv koga je šabački superligaš do sada igrao ove sezone, realno je da taj epitet nosi bar do gostovanja večitog rivala. Ipak, u odnosu na prethodne najave, najteže je naći reči koje će predstaviti predstojeću utakmicu jer svi koji vole fudbal i prate domaću ligu znaju sve što je neophodno o aktuelnom sastavu i situaciji u “crno-belom” taboru, kao i u Mačvi.
Liga naša, kakva je takva je, uvek se svede na borbu dva tima, što znači da je svaki kiks potencijalno koban. Beograđani su već imali dva od početska sezone. Porazi u Surdulici i remi sa Lučanima već su doneli osetni minus u odnosu na Crvenu zvezdu i apsolutno je pobeda imperativ za Partizan u svakom narednom kolu. Nisu igrači iz Humske impresionirali ni rezultatski, još manje igrom u domaćoj ligi.
U odnosu na prošlosezonso gostovanje u Šapcu, u dresu tima iz Beograda Šapčani neće gledati Leandra Tavambu, strelca jednog od tri gola, kao ni Marka Jevtovića, odnosno Dušana Vlahovića, dok će se, nadamo se u ne baš dobrom svetlu, predstaviti, između ostalih, Goran Zaharić na krilu, Gomeš u napadu, odnosno half iz Portugalije Mark Valente, štoper koji je pokazao najviše od svih pridošlica do sada. Spisak onih koji su pristigli i napustili Beograd mnogo je duži, no ovo su najvažnija imena. Uz izmene na terenu, dogodila se promena i na klupi. Naš sugrađanin Miroslav Đukić neće sada stajati na kormilu “crno-belog” broda, već će tu biti Zoran Mirković. Mirković će je igrao u Šapcu protiv Mačve 1994. godine. Na turniru povodom 75 godina Mačve”bio je jedan od defanzivaca Partizana u duelu koji je ondašnji drugoligaš rešio u svoju korist 4:2. Sada ga očekuje drugačiji zadatak i mnogo važniji meč.
Iako je Partizan kvalitetniji tim, potencijalne prednosti Mačve postoje. Gosti su mislima svakako na duelu protiv Bešiktaša koji je na programu večeras. U slučaju obećavajućeg ishoda, teško će pažnju vratiti na domaću scenu jer će suviše biti jak “zov” nove grupne faze u Evropi. Šapčani su svakako rasterećeniji, sve osim poraza je veliko iznenađenje, neko bi rekao i senzacija, te ukoliko se eliminiše preveliki respekt i strah, moguće je da na semaforu, posle 90 minuta, bude bar “ravnoteža”. Svakako da šabački superligaš ima dovoljno iskusnih igrača za ovakve duele. Osim teže povređenog Tošića, trener Aničić ne može da računa na sve preostale igrače. Pod povredom ili suspenzijom su: Obrovac i Gigić.
Prvi zvižduk sudije oglasiće se u nedelju u 19.30 sati.

D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa