30. avgust 2018.30. avg 2018.
PUT SPAJA ŠTITAR  I TABANOVIĆ
VAŽNA INVESTICIJA FINANSIRANA
IZ GRADSKOG BUDžETA

PUT SPAJA ŠTITAR I TABANOVIĆ

Ukupna vrednost radova je 26 miliona dinara i kompletno se finansira iz gradskog budžeta. Put praktično povezuje dva dela Mačve koji do sada nisu bili spojeni. Izgradnja puta je početak investicionog ciklusa koji će trajati ove jeseni i čitave naredne godine
Pored radova koji se finansiraju iz sredstava od poreza na imovinu, u Šapcu se obavljaju i značajni infrastrukturni radovi iz budžeta grada. Put koji spaja Štitar i Tabanović počet je da se radi još 2011. godine. Sada će biti kompletno završen i spojiće dva dela Mačve, a stanovnicima više sela znatno skratiti put.
Od puta ukupne dužine 3.600 metara, ostalo je neasfaltirano 2.500 metara. Trenutno su u toku pripremni radovi za asfaltiranje koje bi trebalo da bude završeno u prvoj polovini septembra. Ukupna vrednost radova je 26 miliona dinara i kompletno se finansira iz gradskog budžeta.
-Ovaj put je od velikog značaja za žitelje Štitara i Tabanovića, ali i okolnih sela. Vrlo je velika frekfencija saobraćaja, jer povezuje i druga sela u okolini, a takođe i poljoprivrednici njim dolaze do svojih njiva. Na ovaj način se skraćuje i put prema Bosni, rekla je Rada Gajić, odbornica u Skupštini grada iz Štitara, i zahvalila se Gradskoj upravi zbog toga što se poštuje sve što je obećano.
Predsednik MZ Štitar Dušan Tufegdžić istakao je da ovaj put praktično povezuje dva dela Mačve koji do sada nisu bili spojeni. Kako je naveo, asfaltnim putem od centra Štitar do centra Tabanovića ima 15 kilometara, a ovim koji se sada radi samo pet.
-Sela ovog dela Mačve nisu bila povezana sa drugim delom Mačve. Ovim putem prolazi i mnogo traktora, jer pored toga što je ovde ogroman atar i u Štitaru i u Tabanoviću postoje otkupna mesta. Skoro 30 godina se priča da će se raditi ovaj put. Još su Socijalisti i Radikali ovaj put “radili” pred svake izbore od 1990. do 2000. godine, pa od toga ništa nije bilo. Mesne zajednice kojima je bitan ovaj put su kod Gradske uprave ponovo aktuelizovale ovo pitanje i sada mi je posebno drago što se ovo radi mnogo pre izbora, a ne pred izbore, rekao je Tufegdžić.
Izgradnja ovog puta početak je investicionog ciklusa koji će trajati ove jeseni i čitave naredne godine. Prema rečima gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića oko 10 miliona evra biće uloženo u putnu infrastrukturu. Radi će se putevi kako u selima tako i u gradu, ali i drugi javni prostori.
-Grad će dobiti nov izgled, nov koncept, koji sada razvijamo sa našim gradskim urbanistima. Sve odluke koje su građani izglasali na referendumima biće takođe uključene u taj investicioni ciklus. Imaćemo mnogo investicija u ovoj godini- izjavio je Zelenović.
ŠABAC IMA LUKU
-Šabačka opozicija, odnosno Srpska napredna stranka voli da uvek prikaže grad u negativnom svetlu, ali ja se na to neću obazirati. Mi ćemo ono što imamo da kažemo govoriti kroz investicije. Sada se priča da nema luke u gradu. Trenutno se gradi nova lučka ulica koja treba da poveže Istočnu industrijsku zonu sa lukom, koja upravo radi. To je investicija od preko 90 miliona dinara koja se finansira iz gradskog budžeta, rekao je gradonačelnik i poručio da će na sve neistine odgovarati radom.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa