30. avgust 2018.30. avg 2018.
PREDLOZI

REFERENDUM 16. SEPTEMBRA

Žitelji sedam seoskih mesnih zajednica Grada Šapca će 16. septembra ponovo imati priliku da se izjasne kako žele da bude utrošen novac od poreza na imovinu. Referendum će biti održan u Drenovcu, Gornjoj Vranjskoj, Mačvanskom Pričinoviću, Orašcu, Duvaništu, Sinoševiću i Tabanoviću. “Glas Podrinja” vam u ovom broju donosi spisak predloženih projekata u svakom od navedenih sela.
Građani Šapca od prošle godine imaju mogućnost da sami biraju gde će biti potrošen njihov novac koji uplaćuju na ime poreza na imovinu. Naime, meštani u 24 seoske mesne zajednice imali su prilike da odluče šta su im prioriteti u mestu u kojem žive. Ove godine, mogućnost da predlažu i glasaju za projekte koje smatraju bitnim imaju svi Šapčani, odnosno 100.000 ljudi u 60 mesnih zajednica, imaće priliku da odluče gde će biti utrošeno dva miliona evra.
Projekti izglasani prošlog decembra, realizovani su tokom proleća i leta, a novi referendum za sedam mesnih zajednica zakazan je za 16. septembar, a krajem oktobra za još 22 mesne zajednice.
Građani koji će izaći na biralipta u oktobru, od 29. avgusta do 27. septembra imaju priliku da podnesu svoje predloge, a nadležni poručuju da svako od građana treba da proveri da li je upisan u spisak učesnika. Svi koji to nisu do sada uradili, mogu se upisati u Gradskoj upravi, ili mesnoj kancelariji do dva dana pred postupak neposrednog izjašnjavanja.
Ovaj projekat je jedan od dva za koji je Šabac od NALED-a dobio šampionsku titulu razvoja.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa