30. avgust 2018.30. avg 2018.
Knjigom do osmeha
Akcija OŠ „Sveti Sava“

Knjigom do osmeha

„Akcija je značajna ne samo zbog osnivanja školske bibilioteke, već i činjenice da smo zahvaljujući njoj shvatili da imamo veliku podoršku i razumevanje za rad, a pre svega
potrebe naših učenika“
akcija OŠ „Sveti Sava“
Osnovna škola za decu sa smetnjama u razvoju “Sveti Sava” nedavno je pokrenula akciju „Knjigom do osmeha“ kako bi prikupila neophodna sredstava za osnivanje školske biblioteke. Brojno društveno odgovorni Šapčani, institucije i preduzetnici podržali su ideju i pomogli u realizaciji. Do sada je prikupljeno preko 3.000 knjiga i didaktičkog materijala kao i 170.000 dinara koje su donirali šabački privrednici. Direktorka i kolektiv su zadovoljni odzivom i podrškom koju su dobili.
-Ideja o školskoj bibilioteci prvi put je razmatrana tokom jula meseca kada smo shvatili da je potrebno organizovati akciju. Ono što bih naglasila je da je do njenog ostvarenja došlo zahvaljujući trudu i kreativnim idejama glumaca iz omladinskog pozorišta „Vožd“, direktorke Šabačkog pozorišta Minje Bogavac, kao i Dejana Ivankovića. Oni su nam svojim sugestijama pomogli da dođemo do cilja. Akcija „Knjigom do osmeha“ za nas je značajna ne samo zbog osnivanja školske bibilioteke, koja za naše učenike znači novi pristup realizaciji svakodnevnih aktivnosti, već i činjenice da smo zahvaljujući njoj shvatili da imamo veliku podršku i razumevanje za rad, a pre svega potrebe naših učenika. Ovo je bio najbolji način da škola izađe iz svojih okvira – istakla je Katarina Tomić direktorka OŠ za decu sa smetnjama u razvoju “Sveti Sava” i dodala da je ovo samo početak poboljšanja uslova rada i edukacije učenika škole.
Omladinsko pozorište “Vožd” sa Mišara uz podršku Šabačkog pozorišta je u okviru akcije izvelo predstavu “Antigona”, po tekstovima Sofokla i Žaka Anuja, a u režiji Dušana Simića i Marka Ribića. Mladi glumci ističu da su rado prihvatili učešće u realizaciji ovog humanog gesta.
-Drugi put igramo predstavu zbog jednog divnog povoda, a to je prikupljanje knjiga za školsku biblioteku. Veliko nam je zadovoljstvo i svaki put se uključimo u humanitarne akcije, posebno sada kada je ulaznica knjiga. Zadivljujuće je videti tri stotine ljudi kako ulazi u pozoriše sa knjigom u ruci – navela je Nina Stokić.
Direktorka Šabačkog pozorišta Minja Bogavac naglasila je da će teatar nastaviti da podržava sve društveno odogovorne ideje koje unapređuju osećaj zajedništva u Šapcu i doprinose boljem životu.

M.Ž.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa