30. avgust 2018.30. avg 2018.
BEZ STRAHA I PRITISKA
RADNIČKI I MAČVA GOSTUJU ZA VIKEND

BEZ STRAHA I PRITISKA

Dobar početak sezone doneo optimizam kod Bogatinaca i Šapčana. Domaćini u oba duela favoriti, iznenađenja nisu isključena
Zonu su šabački “Radnički” i “Mačva” Bogatić počeli kako su samo mogli poželeti. Desetkovan povredama drugi najstariji šabački fudbalski klub dočekao je iskusnog zonaša “Divce” sa nekolicinom igrača iz omladinskog pogona. Kada je bilo najpotrebnije “deca” su odigrala kao da su već iskusni fudbaleri zone, nadigrali goste i zasluženo slavili. Bogatinci bi možda i prihvatili bod u Lajkovcu, no od starta do kraja su imali kontrolu igre, znali da matiraju golmana “Zadrugara” i odnesu jako važna i velika tri boda.
Kada počne liga i uspesi i neuspesi ne smeju dugo da se prepričavaju jer slede nove i nove utakmice. “Radnički” odlazi u Krupanj. “Rađevac” je ekipa koju mnogi vide kao favorita za titulu i plasman u Srpsku ligu. Ka tom cilju vode samo trijumfi, a već su u zaostatku jer su, pomalo neočekivano, poklekli u Valjevu i apsolutno je imperativ pobeda nad Šapčanima. Šabački “crveni” nemaju šta izgubiti u Rađevini. Ukoliko uspeju da se oporave igrači koji nisu bili na raspolaganju u prvom kolu, utakmica u Krupnju mogla bi biti pravi derbi.
“Mačva” će ponovo na put i ponovo isto mesto, Lajkovac, no sada će rival nositi plave dresove i grb renomiranijeg i poznatijeg tima “Železničara”, popularnog “Želje”. Dugo, jako dugo su Lajkovčani igrali u Srpskoj ligi, punih 11 uzastopnih sezona. Pad nekoliko poslednjih godina morao je rezultirati nižim rangom. Svakako da ne žele tu dugo ostati. Počeli su ligu pobedom u Osečini i “crveno-crni” će biti ozbiljan ispit za visoke ambicije. Kao i Šapčani, Bogatinci prepuštaju ulogu favorita svojim domaćinima, no ne odustaju od još kojeg “lajkovačkog” boda. Oba duela na programu su u nedelju, od 16 sati.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa