30. avgust 2018.30. avg 2018.
MLADOST PRE PAUZE
MAČVA PUTUJE U LUČANE

MLADOST PRE PAUZE

Prvo poluvreme derbija pokazatelj dobrog pristupa. Mladost favorit u Lučanima, no bez straha kod “crveno-crnih”. Obrovac ponovo u konkurenciji
Utakmice sa Partizanom i Crvenom zvezdom se dugo prepričavaju, žive u sećanju i to je tako. Uvek je posebna atmosfera, poseban naboj i još mnogo toga što ove duele čini posebnim. Ipak, dok “čaršija” priča o onome što se događalo pre četiri dana kada su u Šapcu gostovali "crno-beli", analizira na svoj način minut po minut, igrači i stručni štab nemaju taj luksuz jer već uveliko bi trebalo da se spremaju za meč u Lučanima.
Prikazano u prvom delu protiv Partizana najbliže je onome što Dragan Aničić želi da vidi od svojih igrača. Visok presing i mnogo trčanja kao u nedelju, donelo bi mnogo bodova, ali je teško izvodljivo čitav meč s obzirom na mali fond fudbalera.
Mladost je daleko od Partizana po kvalitetu, još više po atraktivnosti, no tom istom Partizanu su uzeli bod u Beogradu, već nekoliko godina su dobro pozicionirani u Super ligi, stvorili su svoj sistem, uspeli i da debituju u Evropi, igrali finale Kupa. Čak pet puta je Mačva igrala protiv Mladosti prethodne sezone, više od svih drugih rivala (tri puta u Ligi, dva puta u Kupu), “plavo-beli” su dužnici koji su zaustavili Mačvu na putu ka istoriji, plasmanu u finale Kupa. Koliko su Lučanci jak rival dovoljno pokazuje sadašnjost, bez osvrta na prethodne sezone. Jedini su, uz Crvenu zvezdu, neporažen tim, nalaze se na trećoj poziciji, u šest kola su ostvarili po tri trijumfa i remija. Na svom stadionu znaju samo za pobede, a od tri nerešena ishoda na gostovanjima, dva su ostvarena kod velikih favorita Vojvodine i Partizana. Trener Neško Milovanović ima sličan tim kao prethodne sezone, pojačan Markoskim (došao iz Napretka), Mlađovićem i Kilibardom. Već smo upoznali nosioce igre, Tumbasevića, Pešića, Andrića, “džoker” je dobro poznati Obiora Odita.
U Mačvi su pod znakom pitanja Gigić, Adamović i Jeremić, uz već dugo povređenog Tošića, a u tim se, posle suspenzije, vraća Ivan Obrovac.
Pet duela ovih rvala 2017. i 2018. godine nisu donosili lep fudbal, na momente beše i dosadan, ali nije izostajala neizvesnot. Mladost je slavila u regularnom delu Lige i revanšu polufinala Kupa. Bez golova je bilo u plej autu, “miroljubivih” 1:1 u prvom meču polufinala Kupa Srbije, dok je šabački tim slavio u prolećnoj polusezoni Super lige 2:1.
Posle ove, sedme, runde domaćeg šampionata sledi nedelja odmora zbog obaveza reprezentacije u Kupu nacija, a nastavak lige je 15. septembra.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa