6. septembar 2018.6. sep 2018.
Nastavak uspešne saradnje
JAZAKI DONIRAO MILION DINARA
TEHNIČKOJ ŠKOLI

Nastavak uspešne saradnje

” Ovim gestom želimo da osnažimo veze između obrazovne institucije i industrije, odnosno pomognemo mladim ljudima da se svet industrije otvori za njihova saznanja”
Japanska kompanija „Jazaki“, prošlog utorka, donirala je opremu u vrednosti od milion dinara šabačkoj Tehničkoj školi. Poklonom u vidu najsavremenijeg 3D štampača i 40 mernih instrumenata, prestižna svetska firma na simboličan način je čestitala učenicima i profesorima početak nove školske godine, dok je istovremeno najavljen i nastavak uspešne saradnje koja traje od 2016. godine.
-Od samog početka intenzivno radimo na saradnji sa lokalnom zajednicom i institucijama grada Šapca, kao i Tehničkom školom. Ovim gestom želimo da osnažimo veze između obrazovne institucije i industrije, odnosno pomognemo mladim ljudima da se svet industrije otvori za njihova saznanja.
Donirali smo im najsavremeniju proizvodnu opremu, koju će moći da koriste za potrebe prakatične nastave, iz razloga da im omogućimo da još tokom srednjeg školovanja steknu veštine neophodne za rad- istakla je ispred kompanije Jazaki Sanja Kostić, koordinator za trening i razvoj.
Tehnička škola u Šapcu ima obrazovne module koji su kompatibilni sa potrebama kompanije „Jazaki“. Samim tim, ne iznenađuje činjenica da je veliki broj bivših učenika ove škole pronašao posao u ovoj japanskoj firmi. Uprava škole i nadležni u kompaniji „Jazaki“ imaju isti cilj: da se ova saradnja nastavi, pa je u tom smislu definisan i program stručne prakse koji bi trebao da bude realizovan tokom maja sledeće godine.
-Sa kompanijom „Jazaki“ smo počeli da sarađujemo pre dve godine. Za njihove potrebe smo obučili 40 radnika za rad na računarima. To su bili prvi koraci naše saradnje. Ove godine smo sklopili ugovor, da u maju naši đaci, njih oko 40 različitih profila, odu u Japan na stručnu praksu. Na osnovu tog ugovora smo i dobili ovu vrednu donaciju- istakao je direktor šabačke Tehničke škole Čedomir Smiljanić i dodao da će opremu moći da koriste svi smerovi u njihovoj školi, te da će im štampač i merni instrumenti dobro doći da učenici steknu znanje koje će kasnije moći da primene u radu.


T.T.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa