6. septembar 2018.6. sep 2018.
PODSTICAJ ZA NABAVKU NOVE OPREME I MEHANIZACIJE
U POLjOPRIVREDI

Zahtevi do 17. septembra

Po pravilnicima za podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne proizvodnje biljnih kultura i primarne proizvodnje u stočarstvu, krajni rok za podnošenje zahteva za ostvarivanje podsticaja je 17. septembar 2018.godine.
Visina podsticaja za nabavku nove opreme i mehanizacije po ovim pravilnicima je u iznosu od 50% od vrednosti realizovane investicije, odnosno za područje sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi u iznosu od 65% od vrednosti realizovane investicije.
Zahtev za ostvarivanje prava na podsticaj podnosi se Upravi za agrarna plaćanja Beograd. Uz zahtev za ostvarivanje podsticaja podnosi se i sledeća dokumentacija: original račun, otpremnica, garancija (ili izjava da premetna investicija sa računa ne podleže garanciji). Pored ove dokumentacije neophodno je dostaviti i dokaz o izvršenom plaćanju realizovane investicije koji može biti fiskalni isečak ako se plaća gotovinski ili potvrda o izvršenom prenosu sredstava ili izvod overeni od strane banke ako se plaća bezgotovinski. Takođe, uz zahtev prilažu se i uverenja o izmirenim poreskim obavezama po osnovu javnih prihoda, kao i potvrda od jedinice lokalne samouprave – odeljenja za poljoprivredu da nisu korisnici podsticajnih sredstava lokalne samouprave za istu predmetnu investiciju.
Sva dokumenta moraju da glase na nosioca poljoprivrednog gazdinstva i moraju biti priložena u originalu ili overenoj fotokopiji.
PSSS ŠABAC Savetodavac za agroekonomiju, Mr Zoran Beljić

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa