6. septembar 2018.6. sep 2018.
Ispunjena želja
NATALIJA U POSETI DAČIĆU

Ispunjena želja

Decu koja se leče na onkologiji u Beogradu redovno posećuju poznati kako bi im bar malo olakšali bolničke dane. Uglavnom su to sportisti, glumci, pevači. Nekada i deca izraze želju koga bi voleli da upoznaju, a lekari se potrude da im tu želju ispune.
Šesnaestogodišnja Natalija Lazić iz Lojanica, o kojoj smo već pisali, razlikuje se od druge dece. Prvo je želela da upozna advokata Tomu Filu, što joj se pre nekoliko meseci i ostvarilo, a nedavno je doktorima otkrila da bi volela da upozna ministra inostranih poslova Ivicu Dačića.
Načelnica onkologije kontaktirala je kabinet ministra i poseta je dogovorena prvom prilikom kada Dačić bude slobodan zbog ministarskih obaveza, a Natalija zbog lečenja. Posle desetak dana usledio je poziv Nataliji da bude gost u Ministarstvu.
Po Nataliju i njenu majku Slađanu u utorak je poslat automobil Socijalističke partije Srbije, a kada su stigle ministar je prekinuo sastanak na kom je bio.
-Čovek je sasvim prirodan. Kakav je na televiziji takav je i uživo. Videlo se da mu je u par navrata bilo baš teško, da je hteo da zaplače. Nije se čudio što hoću da se bavim politikom i advokaturom jer se u ovim godinama deca grade kao ličnosti. Moj lični utisak je da je on dobar čovek i pravi gospodin. Vrištim od sreće u sebi, rekla je Natalija posle susreta sa ministrom, koji je obećao da može da računa na njega ukoliko joj zatreba bilo kakva pomoć.
Dačić je Nataliji uručio simbolične poklone i rukovao se sa njom pored zastave, kao što to čini prilikom prijema stranih državnika. Nesvakidašnjem sastanku prisustvovao je i funkcioner SPS Vanja Vukić. Nataliju je posebno iznenadilo to što su Dačić i Vukić znali dosta toga o njoj, što govori da ovaj susret nisu shvatili kao formalnost.

M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa