6. septembar 2018.6. sep 2018.
PUNI NADE I VELIKIH OČEKIVANjA
U ŠKOLSKIM KLUPAMA U OPŠTINI KOCELjEVA NEŠTO VIŠE ĐAKA PRVAKA

PUNI NADE I VELIKIH OČEKIVANjA

U ponedeljak je zvono i u koceljevačkoj osnovnoj školi “Mića Stanojlović” označilo početak još jedne školske godine. U klupe je prvi put selo 95 đaka što je nešto veći broj u odnosu na prošlu godinu. Najviše prvaka je u Koceljevi, zatim u Draginju, Donjem Crniljevu, Kamenici. Ima sela, poput Ćukovina, u kojem je svoje školovanje započeo tek jedan učenik, ali i onih u kojima ih uopšte nema
Školska dvorišta su prvog dana bila puna đaka i njihovih roditelja koji su, čini su, bili ushićeniji od svoje dece. Za njih je polazak u školu veliki događaj a prepuni su nade i velikih očekivanja.
Sa rancem na leđima početak svog prvog časa strpljivo je čekala i šestogodišnja Tamara Kojić iz Koceljeve. Kaže da joj se u školi dopada i obećava da će biti odličan đak.
Isto očekuje i njena drugarica Neda Javorac koja misli da će joj u školi biti lepo jer joj je o tome pričala njena starija sestra. Odlučno ističe da će slušati i učiti kako bi dobila peticu kao i da brojeve voli više od slova. Govoreći o očekivanjima njena majka Marina kaže da veruje da će Neda u školi biti odgovorna i vredna, da će ispunjavati svoje obaveze i steći radnu naviku što je za početak i najbitnije.
Prvog dana u novoj školskoj godini prvacima je priređen program dobrodošlice. Mnogo uspeha u budućem školovanju poželela im je i direktorka ove obrazovne ustanove Sonja Popović koja je napomenula da je dobra saradnja škole sa roditeljima od izuzetne važnosti i u interesu dece.

V. Bošković

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa