Info

6. septembar 2018.6. sep 2018.
SREDNjA KOCELjEVAČKA ŠKOLA NA POČETKU JOŠ JEDNE ŠKOLSKE GODINE

Škola nikad punija

U ponedeljak je školsko zvono označilo kraj raspusta i za srednjoškolce u koceljevačkoj Srednjoj školi. Svoje obrazovanje u ovoj ustanovi sticaće 140 novih đaka u četiri područja rada: mašinstvo i obrada metala, poljoprivreda i proizvodnja hrane, ekonomija, pravo i administracija i lične usluge.
Ovu školu u novoj školskoj godini pohađa ukupno 457 učenika raspoređenih u 18 odeljenja.
Prema rečima direktora Veroljuba Matića ova ustanova spremno je dočekala srednjoškolce. Nije bilo potrebno uložiti mnogo truda u pripremu škole za početak nove školske godine jer je objekat u potpunosti renoviran pre dve godine pa je sada i samo održavanje škole mnogo lakše.
Ono što sa ponosom ističu jeste timski rad , duh zajedništva i osećaj pripadnosti koji motivišu zaposlene za dodatna angažovanja i van oblasti za koju su zaduženi pa zato ne čudi da su upravo oni u velikoj meri učestvovali u izgradnji garaže-radionice u okviru školskog dvorišta.
–Dosta radova na samom objektu su izveli zaposleni u ovoj školi na osnovu prethodno izrađenog projekta, uz nadzor i stručnu pomoć majstora. On je sazidan i pokriven. Sada imamo spreman objekat od 60-ak kvadrata koji nismo imali. Učenici sa posebnim potrebama su do sada imali ozbiljnih problema u izvođenju praktične nastave jer zbog neprilagođenosti radionica van škole nisu mogli da primenjuju teorijska znanja i da stiču praktične veštine. To će se sada promeniti jer se i o tome vodilo računa- istakao je Matić.
Opremljenost škole zadovoljava sve predviđene standarde za efikasno izvođenje nastave. Naime, škola poseduje potpuno opremljen kabinet za frizere. Kabineti za mašinsku struku pružaju odlične uslove za praktičnu nastavu već godinama u nazad. U poslednje vreme unapređeni su i uslovi za bolje funkcionisanje poljoprivrednog gazdinstva u okviru škole koje obuhvata 16 hektara.
U ovoj obrazovnoj ustanovi napominju da je veoma mali procenat nestručno zastupljene nastave i to kada je reč o profesorima fizike.

V. B.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa