6. septembar 2018.6. sep 2018.
„RADNIČKI“ DERBI U ŠAPCU
RADNIČKI I MAČVA PRED DOMAĆIM NAVIJAČIMA

„RADNIČKI“ DERBI U ŠAPCU

Važan bos stigao iz Lajkovca i Krupnja. U nastavku Bogatinci favoriti protiv Divaca, Šapčani igraju derbi protiv Klubaca. Obe utakmice u subotu od 16:00.
Ovdašnji predstavnici nastavljaju sa uspesima u Zoni. Ovaj put nisu stigla tri, već po bod na konto „Radničkog“ i „Mačve“, ali sa izuzetno teških gostovanja, ekipama koje ne kriju srpskoligaške ambicije.
„Rađevac“ su mnogi svrstali među najozbiljnije kandidate, čak i prve favorite za viši rang, no početak je daleko od planiranog. Nisu doneli ništa iz Valjeva, a kada je došao renomiran protivnik iz Šapca, već upisana tri boda morali su staviti na „rebalans“, bilo je nerešeno 2:2.
Četiri boda na kontu drugog najstarijeg šabačkog fudbalskog kluba sasvim je zadovoljavajući učinak posle dva kola i dobar vetar u leđa pred novi derbi na terenu FK „Borac“. Na ovoj lokaciji „crveni“ će za vikend dočekati još jednog dugogodišnjeg srpskoligaša, iskusnog zonaša i ekipu koja nije tako davno znala da bude na korak od druge lige „Radnički Stobeks“. Klub iz malog mesta Klupci godinama beleži dobre rezultate. Malo ko pamti da su igrali niži rang od zonaškog, prethodnih godina su uvek bili u sredini, znali da pobede i veće i jače klubove. Sećaju se, oni pasionirani pratioci „loptanja“ kako su pre jedne decenije Klupčani dva puta slavili protiv šabačke „Mačve“ i igrali baraž za drugu ligu i za jedan gol ispali od somborskog „Radničkog“. Klupčani, čini se, igraju bolje nego što kazuju rezultati na početku ove sezone. Prethodni vikend, u dobrom meču u Klupcima su remizirali sa još jednim imenjakom, ovaj put iz Valjeva, dok su u prvoj rundi pružili odličan otpor i sjajnu igru „Spartaku“ u Ljigu, poraženi tek posle drugog penala za domaće, 2:1. Biće ovo, realno je očekivati, pravi derbi, bez favorita, iskustvo je na strani gostiju, polet dobrog početka „krasi“ domaće, a za pobedu oba „Radnička“ moraju igrati „radnički-udarnički“. Početak je u 16 časova.
Nije mnogo nedostajalo da Bogatinci ponovo donesu ceo plen iz Lajkovca, imali su prednost, prvo psihološku koju je doneo golman Stepanović odbranivši penal šuteru „Železničara“, a potom i rezultatsku, sa bele tačke, odakle je sigurno gađao Radukić. Ipak, posle prekida odbrana je zaspala, a kvalitetni domaći tim je znao da iskoristi, te je Simić doneo remi svom klubu. Derbi pred domaćom publikom, raspored je hteo tek u trećem kolu, mogao bi doneti i drugu pobedu „Mačvi“. U goste stižu „Divci“, tvrd, nezgodan tim, ali sa slabim tačkama, uočljivim i u prvom kolu u Šapcu, a i pri porazu od „Zadrugara“ na domaćem terenu. Uz manju rezervu, sigurno se može „Mačva“ proglasiti favoritom , iako bez isključenog Đorđića. Utakmica počinje kada i u Šapcu, 16:00.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa