6. septembar 2018.6. sep 2018.
ISTORIJSKI USPEH ZORKE
ŠAPČANI APSOLUTNI EKIPNI ŠAMPIONI

ISTORIJSKI USPEH ZORKE

Posle brojnih titula, pojedinačnih i ekipnih u pojedinim kategorijama, Šapčani prvi put osvojili trofej apsolutnog ekipnog šampiona države i time na briljantan način okončali sjajnu sezonu - U novembru proslava 70 godina postojanja kluba. Naredna godina predolimpijska, ključna za norme
U sezoni jubileja, velike godišnjice kluba, godini u kojoj su Šapčani stizali do najvećih titula, Srbiju održavali u vrhu svetskog kajaka, letu kada su padali i svetski rekordi, završetak sezone nije mogao biti drugačiji od glamuroznog kada su titule u pitanju.
Nema kategorije, uzrasne, gde Šapčani već nisu podizali pehar ekipnog šampiona Srbije, a ove 2018. godine, popunjeno je jedino upražnjeno mesto u trofejnoj vitrini našeg sportskog kolektiva. Dugo spremano mesto za pehar sveukupnog, apsolutnog šampiona Srbije u ekipnoj konkurenciji, sada će biti popunjeno velikim, srebrnim peharom, znamenjem koje zaokružuje neverovatnu sezonu. Veliki, činilo se nepobedivi Tarket konačno je „pao“ i sada su sportski prijatelji iz Bačke Palanke morali pružiti ruke boljima.
- Sjajna godina zaokružena na jakom Prvenstvu Srbije gde su svi došli da stave tačku na sezonu. Uvek je državno posebno, nema kalkulacija jer se nema za šta čuvati. Mnogo puta smo bili na korak od Palančana, uvek je razliku pravila jedna trka, jedan rezultat. Borba je i sada bila sjajna, ovom dvojcu se pridružilo još nekoliko izueztno spremnih ekipa, te je uspeh toliko veći – ističe trener Milan Đenadić.
Uz sveukupnu titulu, ostvarenu u konkurenciji 26 klubova, 600 takmičara, u 161 trci na Savskom jezeru u Beogradu, pobednički pehar su odneli i kadeti šabačkog kluba, dok su seniori i juniori vicešampioni.
- Razlika je mala i zato je titula slađa. Nama je pauza do 1. oktobra, a onda krećemo najjače u „napad“ na 2019. godinu. To je predolimpijska godina i tada se postiže glavni deo normi. Još nije gotova sezona za Zorku, naših sedam mladih takmičara putuje u Pještane na “Olimpijske nade“. Imamo velike planove, ambicije i zato nema veće stanke – dodaje Đenadić.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa