6. septembar 2018.6. sep 2018.
Leto reprezentativaca
Pripreme šapca za elitu

Leto reprezentativaca

Pripreme Vaterpolo kluba Šabac startovale su pre dvadesetak dana, a kompletna ekipa nikako da se okupi. Ipak, nije to posledica nediscipline, povreda ili nečeg negativnog, ne, uzrok je nešto što sve u klubu može činiti ponosnim. Nikada klub nije imao toliko reprezentativaca u svim kategorijama, te obaveze predstavljanja nacionalne selekcije odvajaju mlade i iskusne vaterpoliste od klupskih obaveza.
Đorđe Vučinić stigao je iz Partizana u Šabac početkom leta, no svoj potencijal je nedavno demonstrirao na Evropskom prvenstvu za igrače mlađe od 19 godina. Srbija je posle ubedljivih nastupa u grupi stala u četvrtfinalu. Petercima smo poraženi od Španije.
Iako rezultat nije za pamćenje, Vu-činić je bio jedan od naših najboljih strelaca sa značajnom minutažom u pobedama nad Holandijom (11:5), Rusi-jom (8:5) i Velikom Britanijom (17:0), odnosno u porazu od Španije.
Nedavno se sa Svetskog juniorskog prvenstva vratio Marko Ilić, bek Šapčana kome će predstojeća sezona biti druga u kapici “čivijaša”. Srbija je u Mađarskoj zastala na korak od medalje, te je Marko u Šabac doneo četvrto mesto. Do samog odlaska ove selekcije na Svetski šampionat, u reprezentaciji su bili i Aleksandar Eraković, odnosno Ognjen Vasović.
Naravno, beše ovo leto koje je klubu i gradu donelo i prvo zlato reprezentativnog “pedigrea”. Novi golman Šapčana, Gojko Pijetlović, postao je, četvrti uzastopni put, seniorski šampion Evrope sa reprezentacijom Srbije. Gojko i “ekipa” “pokorili” su sve u Barseloni.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa