6. septembar 2018.6. sep 2018.
POTPUNO MIRAN ODMOR
dvonedeljna PAUZA U SUPER LIGI

POTPUNO MIRAN ODMOR

U sedam kola Mačva je osvojila deset bodova i to je odličan učinak s obzirom na rivale koje je imala - U nastavku lakši raspored i prilika za stvaranje zalihe, a već je susret sa Zemunom prilika za nova tri boda - Pauza za uigravanje novajlija
Učinak više nego dobar za tim kome je primarna ambicija opstanak, a još mnogo bolji kada se pogleda spisak rivala. Porazi od Spartaka i Čukaričkog na gostovanjima i Partizana u Šapcu svakako nisu neplanirani i neočekivani, uprkos lošoj formi “golubova” iz Subotice. Pobeda nad Napretkom je trijumf koji je važan, dok su bodovi u Surdulici i Lučanima posebno dostignuće i plen koji mnoge ekipe neće imati, čak ni mnogo jače i bolje plasirane od Šapčana. Možda blagi žal ostaje za bodovima u derbiju sa Vojvodinom. Renomiran rival, duge tradicije gostovao je u Šapcu u momentu kada nije igrao dobro, nije ni kod nas demonstrirao ma kakav kvalitet veći od prosečnog i verovatno da je iskorišćena inicijativa u prvom delu Mačva je mogla i do tri boda.
Sve u svemu, to je bilo odlično, sada je važno ono što sledi. Naredna pauza je sredinom oktobra, a do nje će biti odigrana četiri kola u kojima Šapčani imaju baš rivale po meri. Neće biti lako, ali niti u jednom slučaju Mačva nije autsajder. Već 15. septembra u Šabac stiže Zemun, a potom slede dva gostovanja, na Banjici i u Vranju (odnosno gostovanje vranjanskom Dinamu koje svoje mečeve kao domaćin igra u Surdulici). Zemun je već “padao” u Šapcu i u Prvoj i u Super ligi, dve uzastopne sezone, Rad je savladan na Banjici i Mačva je igrala bolje u Beogradu, nego Šapcu, dok će Dinamo sigurno na Mačvu gledati kao tim protiv koga mogu doći do bodova, no svakako da ne sme pogled Šapčana biti ništa drugačiji. Po oceni većine, Vranjanci su i najslabiji tim Super lige i sa najmanjim šansama da opstanu u ligi. U poslednjem kolu pred drugu pauzu, u Šapcu, gostuje OFK Bačka, ekipa koja deli ambicije opstanka. Kako finiš oktobra i novembar donose nezgodne rivale (Zvezda, Proleter, Voždovac, Radnički), četiri kola pred nama idealna su prilika za ultimativni beg iz grupe timova u borbi za opstanak. Nije nerealno ni svih 12 bodova, a svakako da je sedam minimum kojim klub može biti zadovoljan.
Nema lige, no treninzi će biti pojačani jer sada treba uklopiti nove igrače i iskoristiti sve prednosti koje imaju. Ovdašnji superligaš bio je aktivniji u dovođenju igrača od početka sezone, nego tokom leta. Pristizali su od prvog kola: Šušnjar, Marić, Đoković, Ilić, Marveđo, Žakula, Milosavljević. Do Zemuna bi trebalo da se punom treningu vrate Gigić, Jeremić i Adamović, a sve bliže povratku je i Tošić. Trener Aničić nekoliko puta je isticao da je zadovoljan učinkom, a još zadovoljniji igrom, te da, ukoliko nastave ovakav rad igrači, sumnje u uspeh nema. Nadamo se da će to pokazati nedelje i meseci koji dolaze.
Sudeći po dosadašnjem toku Super lige, adut Šapčana je odbrana, ali ofanziva se poboljšava. Po broju primljenih golova Mačva je u “zlatnoj sredini”. Najveći broj pridošlica je ofanzivnih karakteristika i pred teškim zadatkom da zamene, pre svih Matića, a potom i Milinkovića, odnosno Arsenijevića.
Dušan Blagojević

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa