13. septembar 2018.13. sep 2018.
Budućnost sada
KAJAK – OLIMPIJSKE NADE

Budućnost sada

Nadmetanje olimpijskih nada u Poznanju zatvara kajakašku sezonu i na međunarodnoj sceni. Među predstavnicima Srbije sedam članova KK “Zorka”
Seniori su na zasluženom odmoru, mesec dana će “puniti baterije” pre nego što započnu pripreme za novu sezonu, važnu predolimpijsku godinu. Sanjaće i vežbati za Tokio, a nešto kasnije na “sportki raspust” će oni koji mislima putuju ka Parizu 2024. i Los Anđelesu 2028. godine. Olimpijske nade, mladi takmičari iz celog sveta, od sutra do nedelje vodiće borbu u Poljskoj (Poznanj) za prestižne medalje na takmičenju Olimpijskih nada. Selektor Bora Sibinkić obajvio je spisak od 36 imena, a među njima je i sedam budućih zvezda iz redova Kajak kluba “Zorka”.
Najstariji su Žarko Jakovljević i Ognjen Ninković (2001. godište). Oni će nastupati u tandemu u disciplini K2 1.000. Godinu dana mlađi su Dunja Sarić i Branko Lagundžić. Dunja će veslati u više disciplina, jednosedima na 500 i 1.000 metara, odnosno dvosedu na 500 metara sa Anom Mirkov, dok će Branko za svoje “mesto pod suncem” grabiti u jednosedu na 200 i 500 metara i zajedno sa Vukom Miletićem u dvosedima na 200 i 1.000 metara. Najmlađi Šapčani su rođeni 2003. godine i to su: Bojan Delibašić, Vuk Miletić i Veljko Dovragović. Vuk Miletić je pretendent u istim disciplinama kao i Branko Lagundžić, Bojan Delibašić će na spisak učesnika K1 200 u svom godištu, a Veljko Dovragović će takođe u jednosed, samo na dužoj, kilometarskoj deonici.
Prema ovogodišnjim propozicijama, sva tri angažovana godišta veslaju jednosede, dok su grupni čamci podeljeni na one u kojima su kajakaši rođeni 2001. godine, odnosno oni gde su zajedno 2002. i 2003. godište Takmičenje olimpijskih nada je nezvanično svetsko prvenstvo mlađih od 17 godina i svakako je najvažnija provera napretka mladih tokom takmičarske godine. Srpska ekspedicija je u Poljskoj od utorka.
D. B.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa