13. septembar 2018.13. sep 2018.
VATERPOLISTI SAZNALI RASPORED A1 LIGE

ODMAH PROTIV ŠAMPIONA

Prvu sezonu Regionalnoj A1 ligi šabački vaterpolisti počinju na najtežem gostovanju, u Dubrovniku, aktuelnom šampionu. Prvi meč u Šapcu protiv srpskog šampiona
Večno pitanje u sportu je da li meč protiv apsolutnog favorita i kvalitetnijeg tima predstavlja najlakši ili najteži izazov za jednu ekipu? Koliko potpuna oslobođenost pritiska, odnosno teret na ramenima rivala kompenzuje razliku u kvalitetu ili spremnosti? Pitanja su retorička, svode se na različita razmišljanja, no kakav god stav da zastupate, teško da će neko osporiti da je raspored mečeva Regionalne vaterpolo A1 lige bio naklonjen šabačkim igračima. Drugog vikenda oktobra će “na noge” trostrukom šampionu i bez konkurencije prvom favoritu i ove sezone, dubrovačkom “Jugu”. Sedam dana kasnije u Šabac dolazi najtrofejniji tim lige, šampion Srbije “Partizan”. Odmah potom, još jedan velikan će stajati naspram Šapčana, “Mladost” i to u Zagrebu.
-Ne morate biti veliki poznavalac vaterpola da bi znali o kakvim klubovima se radi, kakvim organizacijama, kakvim ambicijama. “Jug” je sinonim za naš sport i Dubrovnik, uvek je kandidat za titulu šampiona Evrope, “Partizan” ima neverovatnu školu, uvek imaju konkurentnu ekipu, “Mladost” želi da parira “Jugu”, ponovo je u Ligi šampiona, mašta o tituli, no velike želje imaju i splitski klubovi, “Jadran”, “Primorac”, “Crvena Zvezda”, biće to sjajna sezona i svaki meč ogromno iskustvo za naš mlad tim. Neka favoriti budu drugi, a naš cilj je da ovo bude samo prva u nizu sezona u eliti – ističu u VK “Šabac”.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa