13. septembar 2018.13. sep 2018.
UZ TERET FAVORITA
MAČVA NASTAVLjA SUPERLIGAŠKE DANE

UZ TERET FAVORITA

Dobrim početkom nove sezone Šapčani se pozicionirali visoko, ali i na sebe, u nekim duelima, preuzela ulogu favorita. Zemun jedan od rivala gde se očekuju tri boda
Oba tima su pred start prvenstva proklamovala ambicije opstanka u ligi, čuvanja superligaškog statusa, no posle sedam kola, potpuno drugačijeg raspoloženja dočekuju međusobni okršaj. Šapčani su možda i najprijatnije iznenađenje Super lige do sada. Prevazišli su sva bodovna predviđanja u prvih sedam kola, odneli bodove iz Surdulice i Lučana, te puni optimizma, nade i vere u sebe očekuju meč protiv Zemunaca. Mogu se porediti ekipe, govoriti o pojedinačnim karakteristikama, no dovoljno je videti tabelu i formu dve ekipe da bi zaključili kako je “Mačva” favorit. Više igrača iz prethodne sezone je ostalo u klubu, kvalitetniji su u odnosu na kolege “plavo-zelene” i igraju bolje.
- Zemun je kvalitetniji od pozicije na tabeli i opušten pristup bi mogao biti koban. Oni imaju pet bodova, pet manje od nas, no slično kao i mi su u nekim mečevima zaslužili više nego što je semafor pokazivao na kraju. Uz to imali su i težak raspored. Uzeli su bod na Banovom Brdu, a svi znaju koliko je to teško. Doveli su novog trenera, imaju nekoliko kvalitetnih i dobrih igrača. Svakako da želimo tri boda i da nam je to cilj, opet kažem, pritisak nije loš u sportu, on je po meni preduslov uspeha, te i ako imamo teret favorita, moramo znati da ga iznesemo na pravi način – rekao je trener Mačve Dragan Aničić.
Zemun je jednom trijumfovao, dva puta remizirao do sada i četiri puta je poražen. “Led su probili” tek u septembru, pobedivši “Rad” 1:0. Počeli su dobro, remijem na Čukarici i bodom protiv Vojvodine u nadoknadi, no između su usledila četiri poraza (Radnik, Partizan, Dinamo i Mladost). U tom nizu ceh je platio trener Milanović, čovek koji ih je uveo u Super ligu, a nasledio ga je Miloš Kruščić, nekadašnji pomoćnik u Liteksu i Tarazu. Mnogo je dolazaka i odlazaka u i iz kluba tokom ovogo prelaznog roka bilo. Od dolazaka se ističu Romanovski, Stojković, Mrkaić i Bošnjak, dok je u samom finišu prelaznog roka klub napustio jedan od vodećih igrača Veljko Simić, dok su pre njega to učinili: Đenić, Lacikas, Kiso i Aasani. Jedna od poslednjih pridošlica u Mačvu, Marveđo, u Šabac je došao baš iz Zemuna.
Odbrana je jači deo tima. Uz golmana Miloševića, predvodi je iskusni Trajković, potom Bašanović, dok se u sredini izdvajaju: Đalović, Luković, Stojković. Meč počinje u subotu, od 20 časova na stadionu Mačve. U borbu za nova tri boda “Mačva” će morati bez Jeremića, Tošića i Lazarevića.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa