13. septembar 2018.13. sep 2018.
VAŠAR NA NOVOJ LOKACIJI
PRIPREME U TOKU

VAŠAR NA NOVOJ LOKACIJI

Od ove godine vašar na prostoru nekadašnje kasarne na Savi. Planirano je da se pored dosadašnjih, prošire sadržaji. Biće Bazar koji ranije nije bio, odmarališna zona
Šabački Vašar ove godine će se održati na drugoj lokaciji, na prostoru nekadašnje kasarne na Savi. Mihajlovac će se koristiti kao parking prostor. Predstavnici organizatori JKP “Starog grada” kažu da će na 10 hektara biti dovoljno prostora za sve stare sadržaje, ali i neke nove.
-Ova površina je mnogo infrastrukturno opremljenija nego prethodna lokacija, sa kojom smo prethodnih godina imali problema svaki put kada padne kiša. Prostor je viši, nije podložan podzemnim vodama, a nadzemne se ne zadržavaju. Postoji sistem kanalizacije, vodovodna i elektro infrastruktura. Velika površina je pod betonom pa posetioci neće gaziti po blatu, navodi direktorka JKP „Stari grad“ Snežana Đokić.
Ulaz na Vašar će biti iz Savske ulice, koja će biti zatvorena za saobraćaj. Tezge sa novom robom će biti na ulazu, sa desne strane predviđeni deo za ugostitelje, a sa leve za luna park. Buvljak će biti uz kej.
-Planirano je da se pored dosadašnjih, prošire sadržaji. Biće Bazar koji ranije nije bio, odmarališna zona, kao i još nekih novih stvari. Biće više izlagača, a nadamo se, i više posetilaca, kaže Snežana Đokić.
Ivan Jelić, predstavnik šabačkih preduzetnika u komisiji koju je organizovao grad, kaže da su i oni našli svoj interes u tome što će Vašar biti na novoj lokaciji. Misli da će uslovi biti mnogo bolji.
-Verujem da će preduzetnci biti mnogo konkurentniji. Smatramo da će se povećati zainteresovanost mnogih kompanija i preduzeća, ali i sitnih preduzetnika. To i jeste cilj da ih privučemo ovde. Dobićemo veliki deo koji će biti polusajamskog ili sajamskog karaktera. Ideja je da Vašar vratimo korenima, trgovini i predstavljanju proizvoda. Mislim da će ova lokacija moći da ispuni te uslove i vidimo svoj interes da se pojavimo ovde kao zakupci i izložimo svoje proizvode, kaže Jelić.
Za parking su, pored Mihajlovca, predviđene još dve lokacije. Parking će se naplaćivati na svim.
-Naplata na Mihajlovcu će se vršiti putem SMS-a. Druga lokacija je u produžetku Kvantaške pijace, gde će biti zatvoreno parkiralište i gde će se parking plaćati 200 dinara. Treća lokacija je produžetak ulice Kralja Aleksandra, na tri van kolovozna parkirališta i takođe će se plaćati SMS-om. Verujemo da su ovi kapaciteti dovoljni za mnogo veći broj posetilaca nego ranijih godina, Ističe Bojan Kalanović, direktor JKP „Parking“.
Cena SMS poruka za parking oko vašarišta iznosiće 220 dinara.
Na sastanku Organizacionog odbora Vašara istaknuto je da je lokacija bezbedna i da nema zaostalih neeksplodiranih sredstava od bombardovanja. Takođe je rečeno i da Mihajlovac nije prodat, kao što je bilo reči na društvenim mrežama.
M. M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa