13. septembar 2018.13. sep 2018.
HITNA SEDNICA SKUPŠTINE GRADA

BURNO POSLE PAUZE

Hitna 24. sednica Skupštine grada Šapca održana je u sredu. Na dnevnom redu su se našle tri tačke.
Utvrđen je prestanak mandata odbornici Pobede za Šabac Sandri Mićić, a nju će u Skupštini grada zameniti Lidija Savić.
Usvojen je Predlog odluke o usvajanju godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Šapca za 2018. godinu. Obrazloženo je da je ovu odluku trebalo usvojiti do 15. septembra i da je zbog toga sednica sazvana hitno.
Iako je sednica trebala da bude tehnička, rasprava je ponovo otišla u mnogo pravaca koji nisu imali veze sa dnevnim redom. Govorilo se o bolnici, bolničkoj kapeli, Plivačkom maratonu, nadležnosti inspekcija...
Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Pajić izjavio je da je skandalozan način na koji je zakazana sednica, a da su razlozi za njeno hitno sazivanje poznati samo gradonačelniku i predsedniku Skupštine.
-Apsolutno ne postoje nikakvi razlozi za hitnost ovakve sednice i zbog toga je i rasprava bila o svemu sem o tačkama dnevnog reda. Postoji mnogo tema u gradu o kojima treba da razgovaramo na jedan kvalitetan i dokumentovan način, a ovakav način je sprečavanje razgovora o suštinskim problemima ovog grada, rekao je Aleksandar Pajić.
Sa govornice se vodila oštra polemika između gradonačelnika Nebojše Zelenovića, Aleksandra Pajića, šefa odborničke grupe Zajedno za Srbiju Živojina Vuletića i odbornika SNS i direktora Opšte bolnice dr Slobodana Popovića. Repliciralo se mnogo puta, a govorilo se i povišenim tonom.
Gradonačelnik Zelenović je nakon sednice izjavio da će se o uvredama iznetim na njegov račun izjasniti sud.
-Ovo je trebala da bude tehnička sednica koja je trebalo da bude vrlo kratka i da se na njoj donesu odluke važne za dalje funkcionisanje određenih gradskih službi. Međutim, sednica se pretvorila u ono u šta su predstavnici SNS hteli da se pretvori. Sudski organi će se izjasniti o novim uvredama. Ljudi iz SNS misle da je normalno govoriti neistine i vređati ljude. Mislim da njih mnogo boli što sada postoje sudije koje misle svojom glavom i tužioci koji rade u skladu sa propisima. Postoje i dalje njihovi politički komesari iz Beograda koji upravljaju njima, pošto oni ovde u Šapcu nisu u stanju da upravljaju sami sobom. Ti isti iz Beograda upravljaju i inspekcijama. To je ponižavajuće. Srbija ne treba da bude takvo mesto za život. Šalju poruku svakom ko se suprotstavi da će biti uništen. Mi u Šapcu se protiv toga borimo slobodom, a svi uzurpatori takve slobode će biti nemilosrdno kažnjavani u skladu sa zakonom, rekao je gradonačelnik Zelenović.
Treća tačka dnevnog reda bilo je razrešenje dva člana Nadzornog odbora JKP “Stari grad” i imenovanje novih.
dva MANjE
Na ovoj sednici odborničku grupu SNS napustila su još dva odbornika. Ivan Petkovski i Željko Bekić obrazložili su da će od sada nastupati samostalno, ali i dalje kao opozicija.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa