13. septembar 2018.13. sep 2018.
Odbranila titulu prvaka Srbije
ALEKSANDRA IVKOVIĆ
IZ KOCELjEVE

Odbranila titulu prvaka Srbije

Pobednički pehar sa drugog republičkog takmičenja u jambu ponovo se našao u rukama Aleksandre Ivković iz Koceljeve koja je nedavno u Soko Banji uspela da odbrani titulu državnog prvaka u pojedinačnoj konkurenciji, osvojenu pre pet godina.
Malo je poznato da u Srbiji postoji ovakvo takmičenje. Prvo je održano 2013. godine u Banji Junaković kod Apatina.
–Kocka je kocka, reklo bi se, ali nije. Mnogo je kockastog u našoj galaksiji: i matematičke i Rubikova, a Boga mi i one male što stanu u jednu igru zvanu “Jamb”. Konkurencija je i na ovom takmičenju bila jaka, jer su i ovoga puta bili svi takmičari koji su i na prethodnom prvenstvu bili visoko plasirani. Učestovalo je 20 igrača. Organizacija je bila zaista savršena. Uživala sam u igri, zabavi i druženju- kaže pobednica koja jamb igra od 15. godine.
–Treniram kad god imam slobodnog vremena sa svojom zaovom, a povremeno i sa valjevskom ekipom. Zaista je neprocenjiv doprinos sponzora koji su mi omogućili odlazak na ovo takmičenje. Veliku pomoć su mi pružile firme iz Koceljeve “Alumag”, “Gril Pekarac”, “Pemi stil”, kafe “93”, trgovina “Ignjatović” iz Goločela i knjižara “Papirus” iz Šapca- priča dvostruka državna prvakinja.
Aleksandra je po zanimanju diplomirani ekonomista, šef računovodstva u Višem javnom tužilaštvu u Šapcu, majka dve studentkinje, supruga, pasionirani član folklornog ansambla “Izvor” iz Koceljeve.
Po prirodi radoznala, energična, uporna. Stiče se utisak da voli izazove i da ih više nego uspešno rešava. Nesumnjivo je da se titule prvaka Srbije neće lako odreći ni na sledećem takmičenju.

V. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa