13. septembar 2018.13. sep 2018.
KLIME ZA OŠ “SVETI SAVA”
HUMANITARNA AKCIJA ROTARI KLUBA

KLIME ZA OŠ “SVETI SAVA”

Rotari klub redovno organizuje akcije u kojima ne samo da pomažu onima kojima je pomoć potrebna, nego i nagrađuju vredne i darovite. Takođe, poznati su i po ekološkom delovanju. Sve to ne bi mogli bez pomoći donatora
Rotari klub Šabac donirao je u utorak dve klime Školi za decu sa posebnim potrebama “Sveti Sava”. Donaciju je u prostorijama Rotari kluba direktorki škole Katarini Tomić uručio predsednik Rotari kluba Šabac Zoran Živković.
Klime su za školu od velikog značaja i biće korišćene u senzornoj sobi.
-Ovo nije prva donacija Rotari kluba našoj školi. Klime nam mnogo znače, pogotovu za senzornu sobu. Mi tu sobu pored za rad sa našim učenicima, koristimo i za rad sa decom mlađeg uzrasta iz Razvojnog savetovališta Doma zdravlja. Tapacirana je celom površinom i tokom letnjih meseci teško je raditi u njoj, a pogotovu je deci bilo teško da funkcionišu u tim uslovima, rekla je Katarina Tomić.
Rotari klub redovno organizuje akcije u kojima ne samo da pomažu onima kojima je pomoć potrebna, nego i nagrađuju vredne i darovite. Takođe, poznati su i po ekološkom delovanju. Sve to ne bi mogli bez pomoći donatora.
-Ovu rotarijansku godinu počeli smo jednom donatorskom akcijom, a nastavićemo je nizom drugih humanitarnih aktivnosti. Cilj i strategija nam je da ove godine nastavimo sa ekološkim akcijama. Takođe ćemo pratiti decu sa posebnim potrebama, kao i sugrađane u trećem dobu. Zahvaljujem se svim dugogodišnjim donatorima Rotari kluba Šabac, koji nam omogućavaju da zajedničkim akcijama obezbedimo pomoć onima kojima je potrebna. Takođe bih pozvao i građane i pravna lica koji su zainteresovani da podrže aktivnosti i rad Rotari kluba, da nam se obrate, da bismo se u narednom periodu zajedno bavili humanitarnim delovanjem, što i jeste naš osnovni cilj, istakao je Zoran Živković.
Jedna od najmasovnijih do sada sprovedenih akcija Rotari kluba Šabac jeste “1.000 stabala za pluća grada”. Tokom ove akcije posađena su stabla u novom delu Velikog parka, a Rotarijanci ih svake godine obnavljaju i sade nova.
Jedna od većih akcija Rotari kluba Šabac bila je i donacija sanitetskog vozila Opštoj bolnici “Laza K. Lazarević”, kao i EKG aparat. Tokom poplava 2014. godine u saradnji sa rotari klubovima iz Slovenije poklonili su kamp prikolice za nekoliko građana pogođenim poplavama u Krupnju i Lozinici.
Rotarijanci posebno vode brigu o najmlađima, još od najranijih dana. Tako svake godine prvi dečak i prva devojčica rođeni na Božić u šabačkom porodilištu dobijaju poklon pakete. Novčano stimulišu učenike pobednike republičkih i učesnike međunarodnih takmičenja iz Šapca. Pored toga, prošle godine su kabinetima za fiziku u šabačkim školama donirali lego robote. Time je omogućeno učenicima šestih i sedmih razreda da svoje znanje usavršavaju uz pomoć najsavremenijih učila.
Rotarijanci su svojim akcijama pomagali i Gerontološkom centru, šabačkim vrtićima, Udruženju paraplegičara Mačvanskog okruga, kao i brojnim pojedincima.
Humani poslovni ljudi
Rotari je međunarodna organizacija poslovnih i profesionalnih ljudi koji su širom sveta udruženi sa ciljem razvoja međusobnih etičkih odnosa i visokih poslovnih veza među sobom, a među osnovnim delatnostima Rotarija je humanitarni rad. Rotari klub Šabac je osnovan 21.12.1998. godine i za 20 godina sproveli su ogroman broj humanitarnih akcija.
M. M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa