13. septembar 2018.13. sep 2018.
ŠABAC GRAD SPORTA
ODRŽAN DRUGI ŠABAČKI POLUMARATON

ŠABAC GRAD SPORTA

Proteklu subotu obeležile su sportske aktivnosti. Jutarnji sati bili su rezervisani za obaranje rekorda u sklekovima, a potom je usledilo igranje zumbe na Šabačkom trgu, da bi podne bilo posvećeno najznačajnijoj manifestaciji Šabačkom polumaratonu. Trke od 100 metara bile su namenjene predškolcima i prvacima koji su se rado odazvali. Organizovana je i Trka zadovoljstva od 1.200 metara, kao i Šabačka sedmica od 7 km i Polumaraton od 21 km.
Drugi Šabački polumaraton je prema rečima predsednika Skupštine grada Šapca Nemanje Pajića još jedna prilika za dokazivanje da je Šabac grad sporta.
- Drago mi je što je ova manifestacija zaživela u našem gradu. Prošle godine smo imali probu i videli da su naši sugrađani ovu manifestaciju sjajno prihvatili. Šabac je grad sporta i ono na šta smo se mi orijentisali jeste masovni sport. Želimo da što više naših sugrađana bude u prilici da trenira i da vežba – istakao je Nemanja Pajić koji je mališanima ovom prilikom uručio poklone.
Pobednici “Polumaratona 21” u muškoj kategoriji su Nemanja Cerovac, Marko Ranković i Miloš Krstić, a u ženskoj Nora Trklja, Verica Đorđević i Tatiana Vasiljević. U trci “Šabačka sedmica” pobednici u muškoj kategoriji su Kristijan Stošić, Miloš Dajević i Lazar Antonić, a u ženskoj Jasmina Dragićević, Nikolina Melentić i Jasmina Pajić.
Luka Greci, jedan od osnivača Udruženja “Šabački polumaraton” i organizator, nada se da će polumaraton postati tradicija i brend.
- I sledeće godine planiramo sa organizacijom ovog nama, važnog događaja. Drago mi je što je sve proteklo u najboljem redu i što se dosta ljudi odazvalo. Lepo je videti da su naši sugrađani zainteresovani za manifestacije ovog tipa – istakao je Greci.
Nemanja Cerovac, aktuelni državni prvak na 10.000 metara kome je ovo drugi istrčani polumaraton u životu u jutarnjim časovima učestvovao je i u pokušaju obaranja ginisovog rekorda u sklekovima.
-Malo nam je falilo, ali to je bila svakako dobra priprema za sledeću godinu. Što se tiče polumaratona, mislim da je za nijansu tolije vreme bilo, ali mene je nosila energija zato što sam trčao u svom gradu i pred svojom publikom. Dao sam sve od sebe kako bih pobedio – istakao je Cerovac.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović obratio se sugrađanima pre početka maratona i istakao da se dokazalo da Šapčani vole dobre stvari.
- Maraton je jedna od njih. Ove godine ima ih ima mnogo više nego protekle. Važno je što ima puno dece koja imaju želju da se bave sportom i takmiče. Ovo je prilika za dobro druženje i provođenje lepog popodneva u našem gradu – naveo je gradonačelnik koji je i sam učestvovao u jednoj od trka.
Hanibal Kovač i Sanja Dašić, kao najstariji Šapčani na polumaratonu dobiće vaučer za večeru u hotelu “Alibi”. Najmlađim našim sugrađanima Urošu Samurović i Anđeli Petrović opredeljeni su vaučeri koje mogu koristi za plivanje u narednih mesec dana na bazenu H2O, a najbržim Nemanji Cerovac i Sanji Dašić pripašće vaučeri za spa centar u hotelu “Sloboda”. Takođe, ovim učesnicima biće uručeni i pehari.
Organizatori Šabačkog polumaratona su “Udruženje Šabački polumaraton” i Grad Šabac, a sponzori Aks drive, Aks kurir, autocentar Petrović, Njai Njai, Hemofarm, Stelina, Čačanski čips, hotel Alibi, H2o centar, Biofreez i hotel Sloboda.
K.J.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa