13. septembar 2018.13. sep 2018.
Igra vernosti bez granica
SVADBENO VESELjE KUBANKE I SRBINA

Igra vernosti bez granica

Kubanci jesu poznati po zanosnom plesu ali ni Srbi u kolu ništa ne zaostaju. U svom najveselijem danu, mladenci odlučili da “domaćine” provere. Voleli bi da porodično gnezdo “pletu”, bezbrižni u “večnom letu”
Bila je to jedna od onih ljubavi na prvi pogled. Ona Kubanka. On Srbin. Našli su se na radu u Nemačkoj. Tu je i pala, ona sudbonosna odluka „DA“.
Poznanstvo i druženje je bilo kratko. Prvo viđenje preko fotografije iz paketa, koji je donela njena sestra. Sliku je pokazala prijatelju sa kojim radi. On se oduševio i odlučio da buduću suprugu bolje upozna. Sledilo je kratko druženje i onda sudbonosna odluka o stupanju u brak.
Mladenci, Kubanka Argelija Hernandez Foy i Srbin Dario Vignjević, odlučili su da zakletvu na vernost “polože” u srpskom manastiru Petkovica. Zajedničko svadbeno veselje na koje su pozvali rodbinu i prijatelje, bilo je prošle subote u prelepoj sali u centru Bogatića. Mlada je rođena u Las Tunasu, nedaleko od Havane, krajem februara 1983. godine. U Bogatiću je učila i savladala nemački jezik. Najsigurnije govori španski. Pomalo srpski i engleski. Diplomirala je žurnalistiku, a u Nemačkoj radi na plivačkom bazenu. U Beogradu je najviše obradovao sneg.
Mladoženja je iz Novog Grada u Republici Srpskoj. Uz srpski, govori nemački, španski i pomalo englski jezik. Sporazumevaju se na razne načine, a trenutno stanuju na tromeđi Francuske, Švajcarske i Nemačke u gradu Barbelinu. On je mašinovođa, rođen krajem januara 1974. godine.
- Na Kubi se živi dosta relaksirano i bezbrižno. Voleo bih da je tako i kod nas. Najsrećniji bih bio da živimo u večnom letu. Pola godine u Srbiji (leto), pola na Kubi (zima). Ustvari uvek leto. Sve uz dosta zabave i igre, po čemu smo zajedno poznati. Zajedno smo odlučili da gostima na našem svadbenom veselju priuštimo priliku da bolje upoznaju našu živopisnu narodnu nošnju i igru, kaže srećni mladoženja.
Tako je u ovom slučaju igra i pesma stavljena na najviši pijedestal vrednosti. Mladenci, njihovi gosti i domaćini bili su posebno zadovoljni.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa