13. septembar 2018.13. sep 2018.
Idealno rešenje
INICIJATIVE

Idealno rešenje

Udruženje „Eko Drina“ iz Badovinaca, na čijem se čelu nalazi Svetomir Tošić i brine se o razvijanju ekološke svesti kod građana i turističkom razvoju mačvanskog priobalja plahovite reke, obratilo se Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, povodom planiranja gradnje trase autoputa koji će povezati Republiku Srbiju i BiH.
U dopisu Udruženja se pored ostalog kaže da su istraživanjem terena, oslanjajući se na predhodne planove državnih puteva od Rume, preko Šapca do Loznice, došli, po njima do idealne trase koja bi povezala gradove: Loznicu, Bijeljinu i Šabac. Ovim, kako tvrdi predsednik Udruženja Svetomir Tošić, povezivanje Bijeljine sa najvećim gradovima Srbije Beogradom i Novim Sadom, bilo bi kraće za oko 10 kilometara od trase koja bi Bijeljinu preko Rače povezala sa Kuzminom.
- Usvajanjem našeg predloga trasa bi išla van naselja i ne bi nailazila na neka domaćinstva po isturenim atarima sela Mačve, Semberije i Srema. Naše istraživanje, dokazuje i to da bi posle povezivanja Loznice i Pavlovića mosta sa petljom Badovinci autoput, dodatno bio frekventniji sa još oko 10.000 vozila dnevno, dodaje Tošić.

Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa