20. septembar 2018.20. sep 2018.
SVAKI ISHOD RELAN
MAČVA GOSTUJE U PRESTONICI, NA BANjICI

SVAKI ISHOD RELAN

Derbi sredine tabele, iako su oba tima bila zadovoljna i opstankom. Četvrti duel u dve sezone, obe ekipe bez presije, ali sa pobedničkim ambicijama
Upitno je da li je moguće učiti iz svojih grešaka, ali ta univerzalna vrlina je posebno doborodšla u sportu. Utakmica protiv “Zemuna” mogla bi da posluži kao najbolji primer lošeg nastupa, svih nedostataka u timu Mačve, ali i kao odlično “otrežnjenje” posle starta iznad svih očekivanja. Gosti su iznenadili, zasluženo slavili, no ukoliko se isprave nedostaci, nema ni najmanjeg razloga za brigu u taboru “crveno – crnih”. Idealni test naučenog je gostovanje na Banjici.
“Rad” je grčevito vodio borbu za spas ovog proleća, uspeli su da se snađu u svom stresu i sačuvaju superligaški status. Kao i “Mačvi” i njima je predviđana borba za opstanak, no start im je, opet kao i Šapčanima, bio dobar. Predvođeni iskusnim, dokazanim trenerom Zoranom Kizom Milinkovićem, dobro su složili redove, doveli dobre igrače tokom leta i znatno sigurnije započeli novo prvenstvo. Protiv Vranjanaca su pokazali strpljenje, čekali svoju priliku i dočekali je u nadoknadi, nadigrali, na papiru kvalitetniji “Radnik” i šokirali “Vojvodinu” u Novom Sadu. Porazi u Kruševcu, Zemunu i od “Čukaričkog” nisu prijatni, ali ni neočekivani. Ostali su tokom leta bez iskusnog Volkova, Tanasijevića, Veselinovića, Denića, ali su tim pojačali iskusni Filip Kasalica (nekadašnji igrač Mačve, sezona 2006/07), Borko Veselinović, Marković, a snagu čine: Lutovac, Šipčić, najbolji strelac ekipe, Ignjatijević. Po efikasnosti, bilo po broju datih ili primljenih golova, “građevinari” su na sredini tabele.
U tri prošlosezonska meča “Mačva” i “Rad” su ostvarili sve moguće ishode. Interesantno da je uvek manje razloga za radost imao domaćin. U smiraj leta, “Rad”, onda predvođen Gordanom Petrićem seriju loših rezultata, samo na kratko, prekinuo je u Šapcu, pobedivši 2:1. Mirnu zimsku pauzu, po snežnom terenu u Banjici, Šapčanima su obezbedili Gemović i Milinković donevši trijumf od 2:0 “Mačvi” u Beogradu, dok su u plej autu dva tima podelila bodove i sačuvali mreže.
Pobede u Surdulici i Lučanima sasvim su snažan pokazatelj ekipi iz Šapca da utakmica na gostovanju ne treba da bude ma kakav teret. Obe ekipe bi mogle rivalu prepustiti ulogu blagog favorita, ali realno je utakmica ekipa sličnog kvaliteta gde je sve moguće. Poraz neće mnogo zabrinuti bilo kog rivala, ali bi mogao malo “zatalasati mirne vode” ove sezone, a pobednik će imati još jedan veliki korak od začelja. Utakmica je zakazana za subotu u 19 časova.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa