14. april 2011.14. apr 2011.
JE LI U SRBIJI POČELA IZBORNA KAMPANjA

NOVE PRIČE STARIH LIDERA

Zahuktava se! Nisu novi ministri u rekonstruisanoj srpskoj Vladi još uspeli ni da „zagreju“ ministarske stolice i da upoznaju personal, a nad Srbijom se, sve jasnije, naziru izbori. Talas predizborne kampanje sve više „zapljuskuje“ srpske varoši, a stari politički lideri „vrludaju“ i „kormilare“ mutnim vodama naše svakodnevice, pokušavajući da narodu, (gladnom i žednom svega osim politike koje je sit i presit), ispričaju novu političku priču o boljem životu.
U tim uspavljujućim bajkama i rešenjima koja nude nezaposlenoj, gladnoj i napaćenoj Srbiji, pored opozicije, koja je svuda u svetu uvek zainteresovana za izbore, pojavio se i jedan politički specifikum, koji zaslužuje da bude zabeležen i da mu se posveti dužna pažnja. Taj „specifikum“ na srpsku političku pijacu izneo je proteklih dana lider G17 plus i Ujedinjenih Regiona Srbije (URS), narodni poslanik Mlađan Dinkić.
Hteo neko priznati ili ne, Dinkić je srpsku političku stvarnost učinio, najblaže rečeno, zanimljivom i, izvesno, nepredvidivom. Evo i zbog čega. Prvo, kao što to i vrapci, šćućureni u poslednjem oluku na nekoj srpskoj udžerici znaju, Dinkićeva stranka G17 plus sastavni je deo većinske koalicije u Narodnoj Skupštini i ministri iz ove stranke su i u rekonstruisanoj Cvetkovićevoj Vladi. Logično je, dakle, da i Dinkić i njegova stranka deluju u duhu Vladine politike i da svoju aktivnost usmere upravo u pravcu koji će pred građanima opravdati ciljeve te politike. Ne može se, što bi rekao narod, biti „i baba i devojka“.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa