20. septembar 2018.20. sep 2018.
ODRŽANE 45. SEOSKE OLIMPIJSKE IGRE SRBIJE

POBEDA SPORTA I FER PLEJA

U konkurenciji od skoro hiljadu rekreativaca najuspešniji gosti iz Aranđelovca. Drugu poziciju zauzeli takmičari iz Smederevske Palanke dok je treće mesto pripalo Jagodincima
Prošle subote u Koceljevi su održane 45. Olimpijske seoske igre Srbije u organizaciji Saveza za rekreativni sport Republike Srbije i lokalne samouprave. Ova varoš je prvi put imala priliku da ugosti veliki broj rekreativaca iz cele države koji su se nadmetali u 11 disciplina.
U konkurenciji od skoro hiljadu rekreativaca najuspešniji su bili gosti iz Aranđelovca. Drugu poziciju su zauzeli takmičari iz Smederevske Palanke dok je treće mesto pripalo Jagodincima.
Među 17 ekipa Koceljeva je ekipno zauzela osmo mesto. U malom fudbalu ekipa iz ovog mesta osvojila je zlatnu medalju, dok su odbojkašice bile druge. U pojedinačnoj konkurenciji srebro je osvojio Živorad Mitrić a medalju je u disciplini narodni višeboj osvojio i Aleksandar Krajišnik.
Domaćini ističu da je rezultat bio u drugom planu jer je najvažnije da su gosti dočekani i ugošćeni kako dolikuje. Kao potvrda dobro odrađenog posla organizatorima su stigle pohvale a predsedniku opštine je uručena plaketa Saveza za rekreativni sport.
Po zvaničnim podacima u ovoj manifestaciji učestvovala su 102 volontera ali je njihov broj na kraju bio veći jer su se mnogi priključili tokom samih takmičenja.
–Uradili su vrhunski posao. Svi su bili prezadovoljni. Najčešće pitanje je bilo koliko puta smo mi to do sada organizovali i kada čuju da smo domaćini prvi put potpuno su zbunjeni i u neverici - istakao je član organizacionog odbora i koordinator profesor fizičkog vaspitanja Ivan Jurišić.
MLADI I STARI
RAME UZ RAME
Pobednik trke u muškoj konkurenciji bio je takmičar iz Šapca, Nikola Planko, koji je očekivao dobar plasman ali ne i pobedu.
–Na kraju je odlučivao finiš, poslednjih 50 metara. Zadovoljan sam zbog postignutog rezultata. Pre pet godina sam prestao da se bavim atletikom i sada treniram samo rekreativno- rekao je osvajač zlatne medalje u krosu.
U ovoj disciplini ekipno najuspešniji su bili takmičari iz Aleksinca koji su osvojili drugo, treće i četvrto mesto.
–Trka je bila odlična kao i sama organizacija. Staza je duga oko 1,2 km i bila je dobro obeležena. Cilj nam je bio da u ukupnom plasmanu budemo prvi. Zadovoljni smo jer je Nenad Zdravković prošao kao treći kroz cilj a četvrto mesto je zauzeo Predrag Kostić koji je i trener ovog tima- izjavio je drugoplasirani takmičar Marko Nikolić iz Aleksinca.
Jedan od najstarijih učesnika bio je sedamdesetšestogodišnji Mirko Radivojević, član koceljevačke ekipe stonotenisera koji nije krio zadovoljstvo što je deo tima. On je poručio da je najvažnije učestvovati i družiti se, biti aktivan, te da je plasman manje važan.
- Stonim tenisom sam počeo da se ozbiljnije bavim u kasnijim godinama. Prvi moj susret sa ovim sportom bio je još u Koceljevi kada smo na pijaci gde su bile betonske tezge koristili kao stolove na koje smo stavljali dasku umesto mrežice i pravili rekete od daske. Kasnije smo u školi igrali na tabli a pravi stolovi su došli tek kasnije- priča Mirko.
SPORT PROMOVIŠE
MALE SREDINE
Među zvaničnicima koji su poželeli dobrodošlicu gostima bio je narodni poslanik i predsednik SO-e Koceljeva Veroljub Matić koji je zvanično otvorio 45. seoske olimpijske igre Srbije u Koceljevi. On je poručio da male sredine uvek žude za jednom širinom, za prisutnošću, jer nemaju previše prilika da budu u žiži interesovanja.
–Sport je nešto što spaja ljude, u čemu nema politike, u kojem se ljudi druže. On je i deo jedne opšte kulture. Mislim da smo uspeli sve dobro da organizujemo i da će svi biti zadovoljni. Na području Koceljeve postoji zadovoljavajuća sportska infrastruktura mada mislim da možda deo koji se odnosi na fudbal treba popraviti- poručio je Matić.
Predsednik opštine Koceljeva Dušan Ilinčić smatra da su ovakve manifestacije izuzetno važne za manja mesta jer promovišu jednu sredinu.
–Dosta polažemo na razvoj sporta. U narednom periodu planiramo izgradnju i obnovu terena u Kamenici, Ljuticama i Svileuvi. Seoske olimpijske igre su u velikoj meri doprinele promociji ovog kraja jer smo imali priliku da ugostimo veliki broj takmičara iz brojnih mesta- rekao je Ilinčić.
Predsednik Saveza za rekreativni sport Republike Srbije prof.dr Predrag Gavrilović jednu od najstarijih manifestacija koja traje još od 1974. godine vidi kao priliku da se situacija u domenu bavljenja fizičkom aktivnošću popravi.

V. Bošković

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa