20. septembar 2018.20. sep 2018.
DESETI FESTIVAL ZIMNICE

Kvalitet i tradicija u teglicama

Od 28. do 29. septembra 250 izlagača predstaviće svoje proizvode
Pripreme za jubilarni deseti Festival zimnice u Koceljevi koji će biti održan 28. i 29. septembra odavno traju. Prema najavama organizatora ovogodišnja manifestacija će okupiti oko 250 izlagača iz cele Srbije. Posetiocima će se svojim proizvodima i prerađevinama od voća i povrća predstaviti preko 50 lokalnih proizvođača zimnice ali i 30-ak sa pratećim sadržajem.
–Domaćice iz Koceljeve su vredne i završavaju pripremu zimnice. Kupcima će ponuditi preko 80 hiljada tegli prerađenog voća i povrća iz ovog kraja. Od toga najviše kiselog i slatkog programa. Međutim, biće i proizvoda koji su potpuno novi i neuobičajeni ali veoma ukusni- izjavio je pomoćnik predsednika opštine Veroljub Matić.
I u Domaćinstvu Nedeljković se finalizuje priprema zimnice za predstojeći Festival. Prerađeno je na stotine kilograma voća i povrća i pripremljeno oko 1.500 teglica i flašica.
–Sa prvim voćem počinje priprema za ovaj sajam a odmora nema tokom cele godine, obzirom da se uvek traga za nekim novim receptima, idejama, markentiškim aktivnostima i pripremama za sezonu. Trenutno je aktuelno pripremanje ajvara od pečenih paprika. Ponudićemo kupcima razne vrste džemova, slatko od smokava, šljiva, kupina, jagoda. Imamo filet paprike, paprike u senfu, krastavčiće, šarenu, lovačku, vitaminsku salatu, cveklu, filet paprike sa dodatkom đumbira i mnogo toga još. Svake godine težimo i ka novim proizvodima pa ćemo i ove ponuditi pet novih, poput džema od šargarepe i grožđe punjeno ljutom paprikom- kaže Marko Nedeljković.
Predsednica organizacionog odbora i zamenica predsednika opštine Koceljeva Slavica Ranković ističe da će sve biti spremno za deseti festival.
–Osim većeg broja izlagača zimnice ovogodišnja manifestacija će imati i veći broj takmičarskih ekipa u pripremanju lovačkog gulaša. Najavljeno je od 280 do 300 kotlića. Verujemo da će i broj posetilaca premašiti prošlogodišnju cifru- rekla je Ranković.
Osim u tradicionalno pripremljenoj zimnici, odličnom gulašu, svadbarskom kupusu, pasulju, škebićima, pečenju i roštilju, dobrom druženju i provodu, gosti će moći da uživaju i u bogatom kulturno-umetničkom programu tokom dva dana trajanja festivala koji će u subotu u 20 sati biti završen koncertom Harisa Džinovića i velelepnim vatrometom.
V. Bošković

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa