14. april 2011.14. apr 2011.
NARODNI POSLANIK SRBOLjUB ŽIVANOVIĆ

POLITIKA IZMEĐU PROTIVNIKA I NEPRIJATELjA

O stanju u srpskom društvu, o tajkunizaciji i monopolima, o ulozi SRS u političkom životu, o dr Šešelju, o tranziciji i regionalizaciji, o njegovoj ulozi u republičkoj i gradskoj skupštini, o pitanjima koja na njegov račun upućuju građani, o medijima i o drugim temama za „Glas Podrinja“ govorio je narodni poslanik SRS, Srboljub Živanović
Uskoro se očekuje izricanje presude dr Vojislavu Šešelju. Mnogi smatraju da će presuda biti oslobađajuća. Kako će ga dočekati građani?
- Svi građani Srbije, a ne samo pripadnici naše stranke, jedva čekaju da se profesor dr Šešelj vrati iz Haga. Veruju da će on, ako je uspeo da pobedi Haški tribunal, uspeti da pobedi i ovu bedu koja je posle dvehiljadite godine sve više uhvatila maha. Kad pobedimo na izborima, velikim radom uspećemo da sve popravimo na dobrobit građana.
Ako na narednim izborima SRS bude u prilici da formira Vladu, sa kim ćete u koaliciju? Plasiraju se glasine da ćete napraviti savez sa Nikolićevom SNS i da je njegov sukob sa Šešeljem zapravo fingiran?
- Hvala Vam na ovom pitanju. Još jednom da podvučem, dolaskom dr Šešelja iz Haga izvesno je da će se sadašnji rejting stranke značajno uvećati. Ipak, politička scena Srbije je takva da ni jedna politička opcija ne može više imati većinu da samostalno formira Vladu. A što se tiče pitanja koje ste postavili, vrlo je bitno da građani znaju sledeće: nikada nećemo ići u koaliciju sa izdajnicima koji su napustili redove SRS. Znači, sve političke partije su politički protivnici Srpskoj radikalnoj stranci, a Nikolićeva partija je neprijatelj. Nikada sa tom partijom nećemo ući u vlast. U vlast ćemo ući sa nacionalno opredeljenim političkim partijama.
Vašu odborničku grupu napustili su neki odbornici. Postoji problem osipanja SRS, a u Skupštini se menja biračka volja iskazana na izborima 2008. godine. Kako se borite protiv toga?
- Odlazak nekih odbornika je plod politike Demokratske stranke u Gradskoj skupštini, koja je htela da obezbedi većinu. Sada, na poslednjoj sednici nije bilo kvoruma i nije bilo dovoljno odbornika da se donose odluke. Sa odbornicima koji su napustili SRS i neke druge političke partije, vladajuća garnitura koja je stalno u problemu kako da obezbedi kvorum, pokušava da održi lokalnu vlast. Pokušavaju da sakriju ekonomske promašaje koji su prisutni na lokalnom nivou. Uništili su šabačku privredu koja je bila jedna od nosećih u Srbiji. Danas je Šabac grad u kome radi samo sa nekoliko trgovinskih kuća. Otpustili smo preko 25 - 30 hiljada radnika a ovamo hoćemo da zaposlimo nekoliko stotina. Gde je taj reciprocitet između današnjeg poslovanja i onog bivšeg.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa